Familietocht voor het goede doel georganiseerd door toerclub de Keiaosers.
Familietocht voor het goede doel georganiseerd door toerclub de Keiaosers.

Omloop van de Graafschap

Fiets voor het goede doel

Hengelo/Keijenborg - Op Tweede Pinksterdag organiseert toerclub Keiaosers haar welbekende Omloop van de Graafschap vanuit Hengelo en Keijenborg. Een groot deel van de opbrengst van deze fietstocht zal geschonken worden aan 'Spieren voor Spieren'.

Graag wil de club alle deelnemers aansporen om hun gezonde spieren in te zetten voor dit goede doel met Pieter van den Hoogenband als ambassadeur. Mede door de bijdrage van deze fietsdag, kunnen zij dit gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek en de organisatie van leuke dagen voor kinderen met deze spierziekte.

Voor de familietocht worden er door de Keiaosers volledig uitgepijlde routes uitgezet van 30 en 48 kilometer richting Vorden en de fraaie, bosrijke omgeving van Almen en Lochem, met halverwege een gezellige pauzegelegenheid.

Familiefietstocht en klimtocht voor de toerfietsers

De toerfietsers zullen ook hun steentje bijdragen en leggen uiteenlopende hoogtemeters af op de afstanden van 80, 100 en 125 km. Deze geheel vernieuwde 3-sterren NTFU klassieker voert hen door de Achterhoek, over de Posbank en door een aantal glooiende parken in Arnhem-Noord en Hoenderloo.

Bij terugkomst kan men vanaf 14.30 uur aanschuiven voor een heerlijk buffet dat klaarstaat in Keijenborg en misschien ook wel in Hengelo.
Deze fietsdag wordt in samenwerking met een aantal studenten van de Saxion Hogeschool georganiseerd. In het kader van hun opleiding moeten zij een sportevenement voor een goed doel op touw zetten. Zo zal men deel kunnen nemen aan een verloting met een prachtige fiets als hoofdprijs.

Voor de familie fietstochten van 30 en 48 km kan er ingeschreven worden op Tweede Pinksterdag van 10.00 tot 12.30 uur bij Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo en bij Coens Tapperij in Keijenborg. Voor deelname aan de langere tochten, kan men alleen vanuit Keijenborg starten van 8.00 tot 10.00 uur. Fiets mee en geniet van deze gezellige Pinksterdag voor het goede doel.