Liesbeth Oukes exposeert haar foto's tijdens de Kunst4Daagse.
Liesbeth Oukes exposeert haar foto's tijdens de Kunst4Daagse.

Liesbeth Oukes presenteert nooit eerder

gepubliceerde foto's in het Tweede Luik

Toldijk - Ze is een veel en graag geziene gast op evenementen, activiteiten en andere gebeurtenissen in de gemeente Bronckhorst. Middels duizenden woorden en honderden prachtige foto's deelt Liesbeth Oukes sinds 2004 de indrukken die ze opdoet met de lezers van weekblad Contact. Bezoekers van de Kunst4Daagse Bronckhorst krijgen aankomende week bij Kunsthandel Baak aan Dambroek 10a een selectie van deze nieuwsfoto's te zien, het zogeheten Eerste Luik. In het Tweede Luik toont Liesbeth foto's die tot nu toe alleen bij vrienden en familie onder ogen kwamen.

Klein van stuk, de grote lens in de aanslag, voor een groot aantal inwoners van deze gemeente een herkenbaar beeld. Velen van hen - jong en oud, bekend en onbekend - kwamen de afgelopen elf jaar ook zelf voor haar lens tijdens kermisoptochten, musicals, exposities en dorpsfeesten.

Onder meer de door haar enorm bewonderde burgemeester Henk Aalderink is vaak te zien op de foto's, maar tevens kiekte Liesbeth andere bekende Bronckhorsters als boer Jos Sloot, Piet Oudolf en Bennie Jolink. Natuurlijk mag koningin Beatrix die haar woonplaats Toldijk in 2013 bezocht ook niet ontbreken in de expositie van Liesbeth.
Tijdens de Kunst4Daagse hangt er een aantal foto's ingelijst in de Kunsthandel Baak. Liesbeth heeft ze voorzien van een geschreven toelichting. De foto's uit het Eerste Luik geven een prachtig tijdsbeeld van Bronckhorst.

Het Tweede Luik is minstens zo interessant als het eerste. Het zijn plaatjes die tot nu toe voor de lezers van deze krant verborgen bleven. Prachtige foto's van landschappen, leden van het Koninklijk Huis en ook erg origineel: de Achterkanten-collectie. Laatstgenoemde zijn kiekjes waarop de hoofdpersonen van de achterkant zijn gefotografeerd.

Liesbeth Oukes werd op 12 oktober 1959 in Den Helder geboren. Al op jonge leeftijd begon ze met fotograferen. Eerst met de camera van haar moeder en op haar twaalfde kreeg ze haar eerste eigen cameraatje. Na jaren hobbymatig gefotografeerd te hebben, begon ze na haar verhuizing naar Toldijk in 2004 met het maken van foto's voor deze krant.

De foto's van Liesbeth zijn van 14 tot en met 17 mei tussen 11.00 en 17.00 uur tijdens de Kunst4Daagse Bronckhorst.


www.crealiesje.com