V.A.M.C. kampioenen en jubilarissen 2014. (foto Henk Teerink)
V.A.M.C. kampioenen en jubilarissen 2014. (foto Henk Teerink) Foto: Henk Teerink

Jubilarissen gehuldigd

Feestavond V.A.M.C. 'de Graafschaprijders'

Vorden - Zaterdagavond 9 mei was het een gezellige drukte in het clubgebouw van motorvereniging V.A.M.C. 'De Graafschaprijders'. Daar werd de jaarlijkse feestavond georganiseerd. Een flink aantal leden werd gehuldigd door Johannes van Kempen, waaronder een drietal 25 jarige, zeven 40 jarige en zelfs twee 50 jarige jubilarissen. Ze kregen allen een speldje en een grote bos bloemen overhandigd van Kiss Miss Marieke Rouwenhorst.

Kampioenen gehuldigd
Zij die niet aanwezig konden zijn, krijgen de prijzen thuis uitgereikt. Evenals de jubilarissen werden alle clubkampioenen gehuldigd in de 50cc, 65cc, 125cc jeugd, Open-klasse en Recreanten. De eerste drie in elke klasse kregen een beker en bloemen. De grootste bekers gingen naar de winnaars: Milan Modderkolk, Mike Roes, Thijs Bulten, Sjoerd Eskes en Remco Toonk.
De Vordense club heeft een aantal ONK Enduro kampioenen in haar gelederen: Sjoerd Eskes Enduro Nationaal N1, Robin Nijkamp senioren klasse, Peter Bergsma uit Hummelo Nederlands kampioen Enduro klasse EV40. Deze heren kregen evenals de jubilarissen en clubkampioenen ook een prachtige beker en bloemen. Bij de afdeling toer ging de Schoenaker-toer-trofee naar Henk Mokkink en Bert Regelink. Mokkink werd kampioen in Nederland en Regelink pakte de titel in het buitenland.

De afdeling Oriƫntatie kende een viertal kampioenen, waaronder het echtpaar Hartman in de B-klasse van deze afdeling. Erik Klein-Reesink en Bertus Kolkman wonnen titels in respectievelijk de A-klasse en Schoenaker-ritten-trophee. Dit jaar geen prijs voor jeugdmotorsportman 2014. Koen van Dort en Damon Teerink kregen een T-shirt met het logo van de club en de tekst Kanjers. Dit omdat deze twee jeugdige clubleden begin januari een fiets Enduro bij Klooster van Kranenburg hadden georganiseerd. De opbrengst ging naar KIKA.
Naast al deze prijsuitreikingen was de feestavond succesvol en werd er onder het genot van een hapje en drankje nog lang nagepraat.

Motor Sportman 2014 V.A.M.C.
Joop Wuestenenk kreeg thuis zijn prijs uitgereikt. Hij werd Motor Sportman 2014 V.A.M.C. Zijn onmetelijke passie voor de cross- en endurosport bracht hem in het jaar 1966 bij de Vordense Auto en Motor Club. Hij is sinds die tijd van enorme waarde voor de club uit Vorden. Al sinds 1966 rijdt Joop Wuestenenk trainingen en wedstrijden bij V.A.M.C. 'De Graafschaprijders'. Zonder twijfel heeft hij de meeste ronden op het circuit van Delden gereden. Zijn lijfspreuk was en is nog steeds: "Ik heb weer lekker gereden."
Naast zijn sportieve prestaties bij clubwedstrijden, enduro nationalen en nationale crosswedstrijden, is hij met name bestuurlijk en organisatorisch buitengewoon actief voor de V.A.M.C. Samen met Jan Oosterink zette hij de 'Oost-Gelderlandrit' uit met als kroon op dit werk de kampioensritten van 1990 en 2000. Joop trok de kar voor de clubleden tijdens de zesdaagse van Assen in 1993. Bij de wintertrainingen was Joop vele malen waarnemend trainer , was jarenlang woordvoerder van de feest- en activiteitencommissie met als hoogtepunt het jubileum in 2000 en is ruim 25 jaar bestuurslid, de laatste 9 jaar als voorzitter. Hij behoorde bij de animators voor aankoop van het huidige clubhuis in de Kranenburg. Hij is voorman van de V.A.M.C. als het gaat om behoud van de cross- en endurosport, zorgde ervoor dat de club vijf jaar langer gebruik kon maken van het 'Grote Veld' voor de enduro, trial en uitwisseling crossen uit een ver verleden. De grootste waardering gaat echter uit naar zijn vasthoudendheid om het circuit Delden te behouden voor de V.A.M.C. Vanaf 1999 is hij hier veel mee bezig. Zijn enorme dossierkennis en doorzettingsvermogen zijn voor de club van onbetaalbare waarde.