Het Burg. Kruijffbad in Steenderen als decor voor de speelfilm Ventoux.
Het Burg. Kruijffbad in Steenderen als decor voor de speelfilm Ventoux. Foto: Liesbeth Oukes

Zwemabonnement korting voor speelfilm Ventoux

Burg. Kruijffbad in Steenderen als decor

Steenderen - De Nederlandse speelfilm Ventoux verschijnt vanaf Hemelvaartsdag in alle Nederlandse bioscopen. Het Burg. Kruijffbad in Steenderen was het decor van een opname voor deze speelfilm.

In het boek worden vele flashbacks beschreven. Een daarvan is de ontmoeting van de dan vijf jonge vrienden met het mooie meisje Laura bij het zwembad. Deze zes jonge acteurs waren in Steenderen voor de opnamen.

Burg. Kruijffbad decor voor speelfilm Ventoux

Korting met zwemabonnement
Bioscoop Cinemajestic in Zutphen en zwembad Steenderen zijn samen een ludieke actie gestart om iedereen de kans te geven hun eigen zwembad op het grote doek te bekijken. Op vertoon van het zwemabonnement van Burg. Kruijffbad krijgen bioscoopbezoekers korting op zaterdag 16 mei om 16.15 uur bij Cinemajestic in Zutphen.

Wielershirt/gesigneerd boek
Het zwembad verloot tijdens de filmmiddag onder alle bioscoopbezoekers met zwemabonnement een heus Ventoux-wielershirt van Jan Janssen Individual Bikes. Dit is de 'echte' Jan Janssen, die ooit als eerste Nederlander de Tour de France won! Verder valt er deze middag het boek 'Ventoux', gesigneerd door auteur Bert Wagendorp zelf, en nog een Ventoux-zadelhoesje en Ventoux-bidon te winnen.

Grote namen in film Ventoux
De jonge cast bestaat uit Alex Hendrickx, Jip van den Dool, Bram Verrecas, Jonas Smulders, Martijn Lakemeier en Abbey Hoes. De volwassen vrienden worden door Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck en Maruschka Detmers neergezet. Ventoux vertelt het verhaal van vier mannen, vrienden van weleer, die op hun racefiets de Mont Ventoux beklimmen, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura, die inmiddels in het buitenland woont, zich meldt en de 'spoken' uit het verleden zich aandienen.


www.cinemajestic.nl
www.zwembadsteenderen.nl