Kinderen van groep 5/6 aan het werk met 'Schatten'.
Kinderen van groep 5/6 aan het werk met 'Schatten'.

't Penseel exposeert tijdens Kunst4daagse Bronckhorst

Vorden/Hengelo - In het kader van de Kunst4daagse kunnen kunstliefhebbers van een duotentoonstelling in de Dorpskerk in Vorden en in het Rabobankgebouw in Hengelo Gld. genieten van prachtige schilderijen van leden van 't Penseel, een schilderscollectief van gedreven amateurs.

Tijdens het Hemelvaartweekend van 14 tot en met 17 mei is iedereen van harte welkom tijdens de openingsuren 11.00-17.00 uur. Op 17 mei zal de expositie in de Dorpskerk tot 16.30 uur te bezichtigen zijn vanwege het concert dat om 16.30 uur start. De expositie straalt kwaliteit en diversiteit uit. Schilderijen die in diverse technieken en stijlen indringend en sprankelend zijn gemaakt in het afgelopen cursusseizoen door cursisten van de schildercursussen bij kunstenares Corinne Veen uit Zelhem.
Het geeft een veelzijdige indruk en straalt het plezier uit van werken met verf en kwast. Tijdens de tentoonstellingsdagen zullen er diverse activiteiten en workshops georganiseerd worden en er is altijd iemand aanwezig voor uitleg of een toelichting. Kijk voor concrete informatie op de site van 't Penseel, daarop stellen de deelnemers zich voor. Op de schilderles website is meer te lezen over de cursussen en workshops.
Gedurende de vier dagen staan verschillende activiteiten op het programma: demonstraties van Corinne Veen, zoals aquarel losse toets en kleur, portretschilder Wim romer is aan het werk en er is orgelspel van Joop van Goozen. Het concert op zondagavond door Het Speelhuys: Muziek uit het Amsterdamse nachtleven uit de periode rond 1700 begint om 16.30 uur.


www.penseel.info
www.schilderles.info/p/werk-cursisten.html?m=1
www.penseel.info/p/activiteiten-en-programma.html
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl


Schatten van leerlingen De Rank Toldijk

Bronckhorst – Dit negende jaar kunst in Bronckhorst is de Kunst10daagse een Kunst4daagse geworden waar vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten openen voor een breed publiek. De gemaakte kunst van leerlingen van Basisschool De Rank worden geëxposeerd in Toldijk en Baak.

De kinderen van groep 5 en 6 hebben in het kader van het thema: 'Schatten' allerlei kunstwerken gemaakt, zoals mooie Egyptische maskers, draadfiguren en fraaie armbanden. Deze zijn tijdens de kunst4daagse te bewonderen bij Kunsthandel Baak, Dambroek 10a (locatie 12) en op de deel van de familie Kets aan de Zutphen Emmerikseweg 4 (locatie 60) in Toldijk.


Nieuwe preses de Brasem

Bronkhorst - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 7 mei bij het Wapen van Bronkhorst, heeft Ton van Lith de voorzittershamer die hij 9 jaar lang gehanteerd heeft bij HV de Brasem, overgedragen aan René Hulshof.

HV de Brasem heeft visrecht op het viswater van de Kleine Kolk in Bronkhorst en de Molenkolk in Steenderen. In beide prachtig gelegen kolken is het visrijke water helder en schoon. In december 2014 is er nieuwe vis uitgezet. De opening van het visseizoen in de Kleine Kolk is ná de karperwedstrijd van 23 mei 2015. Er is géén gesloten seizoen voor de Molenkolk. Dag- en seizoenkaarten zijn te koop bij de Coop in Steenderen en bij restaurant het Wapen van Bronkhorst te Bronkhorst.

Ton van Lith geeft de voorzittershamer van HV de Brasem aan René Hulshof.