Zeskamp in Toldijk: de Lopende A vraagt om behendigheid.
Zeskamp in Toldijk: de Lopende A vraagt om behendigheid. Foto: Liesbeth Oukes

Toldijk loopt uit voor zeskamp: veertien teams doen mee

Zeskamp met hindernissen

Toldijk – Op Bevrijdingsdag 5 mei, organiseerde de Stichting Oranjefeesten Toldijk het keizerschieten voor oud-koningen en de vijfjaarlijkse zeskamp. Maar liefst veertien teams schreven zich in voor dit bijzondere evenement. Na een sportieve strijd en met een gedwongen pauze vanwege het weer, had team Kalverdiek het best gescoord. De Lambs Angels wonnen de mascotteprijs.

Rond de klok van 12.00 uur verzamelden zich de teams van de zeskamp, de oud-koningen en het publiek bij de tent. Gestart werd met een heuse warming up onder leiding van Mirjam Klein Lenderink. Dat was leuk om te zien.
Daarna kwam het bevrijdingsvuur van de SV Basteom lopers binnen, een prachtig moment.

Spelen
De spelen waren divers, sportief maar ook hilarisch. Neem Bevrijdt de coach, waarbij van elk team één deelnemer op zoek gaat naar de sleutel van het kettingslot … in de zandbak.

Of de Sponzenrace, waarbij deelnemers natte sponzen overgooien met als doel zoveel mogelijk water in de emmer te krijgen. Ook het Zwientietik, met twee geblinddoekte zwiens die elkaar moeten zoeken was lachwekkend.
Behendigheid werd getest bij de Lopende A, de Bananenrace, het Touwtrekken en de Stormbaan. De mascotte was tevens de joker, die bij één van de spellen kon worden ingezet en de score van dat spel verdubbelde.

Spreekstalmeesters
Met de altijd doorlopende commentaren van de spreekstalmeesters Albert Jansen en August Offenberg en soms even Dinand Garritsen, kon iedereen genieten van alle wetenswaardigheden van die middag.

Schuilen voor wind en regen
Het evenement was goed georganiseerd. Toen het heftige weer op kwam zetten, werd iedereen snel de tent in geloodst, met het advies om zo nodig door te lopen tot in Flophouse. Maar de tent was goed bestand tegen deze wind en regen en de tenten buiten waren eveneens goed verankerd met spanbanden.

Op het moment dat iedereen in de tent stond, vervolgde de organisatie van de zeskamp met een passend spel: de kennisquiz. Zo kon de competitie tussen de teams voortgezet worden. Na de buien gingen de spelen buiten weer verder.

Originaliteitsprijs mascotte
De prijs voor de origineelste mascotte was voor het team uit de Lamstraat: Lambs Angels. Hans Jaspers kwam op de motor, verkleed als engel met duivelshoorntjes.

Uitslagen
1. Kalverdiek, 2. Flophouse, 3. Kiek Uut Toldiekers, 4. Riders on the storm, 5. Loldiekers, 6. B.V.I.T., 7. WC-straat, 8. Hoogstraat, 9. GPD, 10. Beekstraat, 11. Beauty's and the Beasts, 12. Team Jurgen, 13. De Boys en Girls, 14. Lambs Angels.