St. Willibrordkerk in Steenderen.
St. Willibrordkerk in Steenderen.

Dinsdag 19 mei in Steenderen

Avond over rituelen in de katholieke kerk

Steenderen - Wat zijn belangrijke rituelen in de katholieke kerk? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven op dinsdagavond 19 mei om 20.00 uur in de St. Willibrordkerk in Steenderen. Sprekers zijn Wim Jansen en Maria Schotman.

Wim Jansen vertelt over de inrichting van de kerk: over wat er allemaal te zien is en over de 151-jarige geschiedenis van het gebouw. Maria Schotman gaat in op de rituelen en gebruiken die belangrijk zijn in de vieringen van het katholieke geloof.

Vorig jaar werd in Steenderen een avond gehouden waarin gelovigen van de protestantse en katholieke kerk vertelden over hun ervaringen en (voor)oordelen van vroeger en nu over het andere geloof.

Ds. Fini van Zoelen van de protestantse gemeente en Maria Schotman namens de katholieke geloofsgemeenschap vertelden over de geschiedenis van de geloven, die tot aan de reformatie niet apart bestonden.

Rondleiding in de St. Willibrordkerk in Steenderen

Vanuit deze avond kwam de vraag om eens in de katholieke kerk rondgeleid te worden om meer te weten te komen van alle rituelen en gebruiken. De avond is zowel voor belangstellenden uit de protestantse gemeente als voor de katholieke gelovigen.

Ook mensen die niet tot een van deze kerken behoren zijn van harte welkom. Iedereen is dan ook welkom op dinsdagavond 19 mei van 20.00 uur tot 21.45 uur in gebouw Het Kerspel aan de Bronkhorsterweg 2.

Na een kop koffie of thee begint de rondleiding in de kerk. Tussendoor wordt nog een keer een korte pauze gehouden om alles even te laten bezinken. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen gewoon komen; wel graag op tijd.


Voor meer info:
mariaschotman@gmail.com of
(0575) 451618
www.12apostelen.nl/uw-eigen-kerk/steenderen---h-willibrord