Afbeelding

Boomkweker te kijk gezet

Hengelo - Boomkweker in het Gelderse Hengelo Hans Visschers moest bij het opstaan op zijn verjaardag 30 april even zijn ogen uitwrijven. 50 worden is iets dat je liever vergeet, maar dat is hem niet gegund geweest.

Of taxonomen nu zo blij zijn met de introductie van de Taxus Abrahansus is de vraag, maar met een meters lange banner in de tuin wordt met die introductie aandacht gevraagd voor het feit dat Hans Visschers een jubileum met een bijsmaakje te vieren heeft. Een Abraham in de tuin zie je wel meer, maar de vrienden en familie van deze boomkweker hebben er echt werk van gemaakt.

Boomkwekerij Visschers wordt gerund door de broers Hans en Henk Visschers en levert voornamelijk Buxus, Taxus en Prunus aan aan de groothandel, hoveniers, tuincentra en ook nog aan particulieren.


Over het hoogste punt van Vorden

Excursie op de Belten

Vorden - Zondagmiddag 8 mei organiseert natuurorganisatie IVN een natuurwandeling via het hoogste punt van Vorden, ruim 20 meter hoog! Dat ligt in het zuidelijk deel van het Groote Veld op het landgoed de Belten, halverwege Vorden en Lochem. Het is een vogelrijk gebied, waar ook reeën gespot kunnen worden.

De excursie voert verder over smalle slingerende bospaden door dichte bebossing. En dan is er ineens midden in het bos een hoge enk. De gidsen van de IVN afdeling Noord-Midden-Achterhoek gaan de deelnemers verder voor door het bosrijke gebied van landgoed Camphuysen (of Kamphuizen) met nog een oude enk. Onderweg geven zij nadere uitleg.

Halverwege de tocht is er koffie à 50 cent per persoon. Aan het meewandelen zelf zijn geen kosten verbonden, al wordt een vrijwillige bijdrage wel op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig. De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Het startpunt ligt op de grens van Lochem en Vorden, op de kruising van de Galgengoorweg en de Vordensebinnenweg.


Info: Wybren Jouwsma
telefoon 0573-256250
Jouwsma@bronkhorst.com