Fraai versierde fietsen en skelters rijden in een optocht door Baak.
Fraai versierde fietsen en skelters rijden in een optocht door Baak. Foto: Liesbeth Oukes

Optocht en kinderspelen in zonnig Baak

Baak – Op Koningsdag 27 april kwamen de kinderen uit Baak naar Zaal Concordia met hun versierde fietsen en skelters om mee te doen met de optocht. De vendeliers van Baak en de malletband en harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen liepen voorop.

De kinderen waren zelf fleurig verkleed met of zonder gouden kroon en hun fietsen vooral versierd in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. De ouders liepen achteraan. Na een zonnige wandeling kregen de deelnemers een goed plekje op het gras om te kijken naar het vaandelzwaaien voor de Koning bij de Bierkaai. De jury had goed gekeken naar alle versierde rijwielen en beloonde Britt Beuwer met een eerste prijs. De tweede prijs was voor Sander Schiphorst en derde werd Elianne Hermans.
Na het oplaten van de ballonnen konden de kinderspelen van start gaan. Na een sportieve middag werden de uitslagen bekendgemaakt: 1. Team6 Milan, Mika, Woud, Tom, Jorn, 74 punten. 2. Team3 Kas, Jonas, Tijmen, Lucas, 67; 3. gedeeld Team5 Bjarne, Pien, Jelle, Mark, Jordy en Team7 Alec, Niek, Daan, Bas, 65; 4. Team2 Lynn, Rianne, Moon, Luka, Niels en 5. gedeeld Team1 Quinty, Amy, Britt, Puk en Team4 Meike, Femke, Ruben, Jochem, 57 punten.

www.baaksekermis.nl
www.facebook.com/kermisbaak