De Bronkhorster Molen doet mee met de Nationale Molendag op 9 mei.
De Bronkhorster Molen doet mee met de Nationale Molendag op 9 mei. Foto: Liesbeth Oukes

Bronkhorster Molen doet mee

Nationale Molendag 9 mei

Steenderen – De Bronkhorster Molen doet mee aan de Nationale Molendag. Op zaterdag 9 mei staan de molenproducten centraal. De molenaars nodigen iedereen uit om een bezoek te brengen.

De 43ste Nationale Molendag heeft als thema: 'Kom in de molen en zet de molenproducten in het zonnetje'. Wat een molen doet of maakt wordt in iedere molen meteen duidelijk. Zo malen de molenaars in de Bronkhorster Molen verschillende soorten graan.
Speciaal voor kinderen is er een gratis cadeautje dat op iedere geopende molen tijdens de Nationale Molendag is op te halen. Natuurlijk worden er ook deze zaterdag rondleidingen gegeven. Verder liggen er verschillende wandel- en fietsroutes klaar en zijn er voor de jongste bezoekers weer mooie kleurplaten om mee aan de slag te gaan.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Informatie over deze organisaties is te vinden op de molens en op www.molens.nl. De Nationale Molendag maakt onderdeel uit van het BankGiro Loterij Molenfonds.

De Bronkhorster Molen aan de Spaenweertweg 1 in Steenderen is zaterdag 9 mei geopend van 10.00-17.00 uur.


www.bronkhorstermolen.nl