Koningsconcert Concordia is de start van de activiteiten rond Koningsdag.
Koningsconcert Concordia is de start van de activiteiten rond Koningsdag. Foto: Liesbeth Oukes

Concert Concordia mooie start Koningsdag

Hengelo - Op zondagmiddag 26 april gaf de Koninklijke Harmonie Concordia een Koningsconcert, buiten aan de Spalstraat. De malletband en de harmonie brachten beiden een gevarieerd programma.

Het was een mooi begin van de activiteiten voor Koningsdag. Tijdens het Koningsconcert van de Koninklijke Harmonie Concordia, kon het publiek genieten van werken van malletband onder leiding van Gilbert Wientjes en de harmonie onder leiding van Wolbert Baars.

Een prachtige plek aan de Spalstraat ter hoogte van de Remigiuskerk was ingericht voor dit concert. Aan een hoogwerker hing een parachute, om de weersvoorspellingen niet te tarten. Het publiek zat aan lange tafels te luisteren en gaandeweg het concert speelde het orkest voor een grotere hoeveelheid belangstellenden.

Met een kleine pauze ertussen, brachten de beide orkesten bekende luistermuziek, zoals 'Matrimony' van Gilbert O'Sullivan en een medley van 'The King of Pop' en 'Hollandse Hits' en andere muziekstukken die prettig in het gehoor lagen, maar ook mooie marsen. De malletband bracht naast arrangementen voor mallet het bekende 'Sky On Fire' van Handsome Poets. Een Met de 'Rumisberger March' sloot de vereniging het concert af.