De trotse winnaars Jeroen Luesink en Barbara Leerkes.
De trotse winnaars Jeroen Luesink en Barbara Leerkes. Foto: PR

Generatieklooftoernooi BC Steenderen
gewonnen door leeuwen

Steenderen - Ook dit jaar organiseerde Badmintonclub Steenderen weer het Generatieklooftoernooi voor de jeugd en volwassenen.

Hierbij speelt elk jeugdlid samen met een volwassen lid. Alle leden krijgen een kaartje met hierop een dier afgebeeld. Om de koppels bij elkaar te krijgen moeten ze het geluid van het dier nadoen. Hierdoor kunnen het jeugdlid en volwassen lid van de club elkaar vinden. Zo ontstonden bijvoorbeeld al paarden, inktvissen, kippen, honden.
Er was van tevoren een schema gemaakt waarin elk koppel evenveel wedstrijden speelt en telkens tegen een ander koppel/dier. Voor het beste koppel stond de mooie wisselbeker te wachten. Voor de jeugd natuurlijk de grootste beker, en voor het volwassen lid een wat kleinere. Hierop komt de naam te staan en dan mag de trofee mee naar huis. Waar deze een jaar lang op de kast kan staan, tot het volgende generatieklooftoernooi natuurlijk.
Het was tot de laatste wedstrijd spannend. Vier koppels hadden na de voorlaatste wedstrijd alle wedstrijden nog gewonnen. Maar één koppel wist ook die laatste wedstrijd te winnen en werd daarmee kampioen. Het waren de leeuwen: Jeroen Luesink en Barbara Leerkes.