Laurie en Jet tonen het vogelhuisje voor ‘de snelle vogels’.
Laurie en Jet tonen het vogelhuisje voor ‘de snelle vogels’.

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijk beperking actief in samenleving

Puur Natuur herhaalt actie vogelhuisjes

Hengelo - Steeds meer mensen weten de winkel van Puur Natuur van St. Philadelphia zorg aan de Ruurloseweg 5 te vinden voor cadeau-artikelen en attenties voor verenigingen en organisaties. Maar deze dagbesteding voor mensen met een verstandelijk beperking doet veel meer. Puur Natuur is heel actief in de Hengelose samenleving.

Participeren in het netwerk van Hengelo is van groot belang binnen deze dagbesteding. Inmiddels zijn hier tal van voorbeelden van: cliënten maken onder andere wekelijks het natuurpark vrij van zwerfvuil, er wordt voorgelezen bij de peuterspeelzaal, gewerkt in een tweedehandswinkel en AH, brengen koffie rond in zorgcentrum De Bleijke, koken voor een dorpsbewoner en wassen hesjes bij voetbalvereniging Pax. Coördinerend begeleider Anja Weustenenk zet zich druk in om dit netwerk verder te vergroten.

In het atelier worden onder toezicht van vaste begeleiders en vrijwilligers behalve de cadeau-artikelen allerlei andere fraaie creaties gemaakt. Er wordt veel samengewerkt met verenigingen, bedrijven en instanties om wat voor elkaar te betekenen. Dat kan op allerlei gebied: van attenties of goodie-bags bij een evenement tot het verzorgen van een tekst of mailing bij acties.

Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is het maken van vogelhuisjes in het kader van de wegraces die de Hamove op 2 en 3 mei organiseert. Ook bij veel Hengelose ondernemers staan de komende weken in het teken van de wegraces. Bij Puur Natuur worden vogelhuisjes voor 'de snelle vogels' geproduceerd in de kleuren van de finishvlag. Deze actie was vorig jaar al een succes, vandaar dat deze dit jaar wordt herhaald.

De vogelhuisjes zijn verkrijgbaar bij Puur Natuur of kunnen daar worden besteld. De winkel is van maandag t/m vrijdag open van 9.30 – 15.30 uur.