Dhr. Roenhorst en wethouder Arno Spekschoor.
Dhr. Roenhorst en wethouder Arno Spekschoor.

Startsein voor groot onderhoud 99 woningen Hengelo

Hengelo - Aan de Maanstraat, Westerstraat en Zonnestraat knapt ProWonen 99 woningen op en maakt ze energiezuiniger. De heer Roenhorst, bewoner van de Maanstraat, hielp vanmiddag een handje. Samen met wethouder Spekschoor van Gemeente Bronckhorst plaatste hij het nieuwe glas in het nieuwe kunststof kozijn in zijn woning. Daarmee gaven ze het officiële startsein voor dit groot onderhoudsproject.

Op het glas waren verschillende grote stickers geplakt. Jan Stoel, manager Vastgoed van ProWonen, gaf hierbij uitleg. Hij gaf aan wat de corporatie in dit onderhoudsproject investeert. Ook vertelde hij hoeveel uren in dit project beschikbaar zijn voor leerlingen in de bouw.
Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de kunststof kozijnen, besparen de bewoners straks energie en hebben ze meer woongenot. Het energielabel van de woningen verbetert van label D naar label A.

Met één sticker, in de vorm van een uitroepteken, gaf ProWonen aan over nog voldoende capaciteit te beschikken om extra (impuls)projecten op te pakken. Dit onderhoudsproject in Hengelo maakt onderdeel uit van de impulsprojecten.

1500 Woningen in de Achterhoek worden versneld verbeterd en extra verduurzaamd. De vijf Achterhoekse corporaties werken hier aan. Hiervoor heeft de provincie Gelderland € 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. ProWonen pakt vijf impulsprojecten op en maakt daarmee ruim 500 woningen energiezuiniger.