Underkoffer in de nieuwe bezetting
Underkoffer in de nieuwe bezetting Foto: Willy Hermans

Flitsende show met nieuwe bezetting in café De Zwaan

Underkoffer maakt een nieuwe start

Hengelo - Na enkele wisselingen in de band gaat Underkoffer een frisse start maken. Op zaterdag 18 april zal de nieuwe bezetting een ander repertoire en flitsende show presenteren in café De Zwaan.

Underkoffer bestaat momenteel uit Tarik Wichers (Didam, zang), Danny Hunting (Babberich, drums), Mark Oldenhave (Hengelo, gitaar, trompet, trekzak), Patrick Garritsen (Hengelo, gitaar, banjo en mondharmonica) en Jens Buitenhuis (Apeldoorn, basgitaar). Danny Hunting en Jens Buitenhuis zijn de laatste aanwinsten. Danny brengt veel ervaring met zich mee, hij speelde al 15 jaar met verschillende bands. Jens komt uit de blueswereld, maar wilde graag meer variatie. Daarvoor komt hij bij Underkoffer uitstekend aan zijn trekken, zeker nu de groep een stap vooruit wil maken door een originele aanpak.Het begon allemaal op een zolderkamertje in 2011. Patrick en Mark speelden wat nummers van Normaal en Jovink, puur voor de fun. Al gauw sloten zich anderen aan en werd het een heuse band, die in Hengelo en omgeving optrad.

Zoals bij elke band normaal is, maakte het een ontwikkeling door en werd het repertoire uitgebreider. Nu wil het een stap maken met behulp van de nieuwe leden, die frisse ideeën inbrengen en een grotere variatie mogelijk maken. Met trompet en accordeon kan Underkoffer zich aan het publiek aanpassen.
Van tieners tot 50+, van feestmuziek tot classic rock, van dialectpop tot dansmuziek. Hazes, Blof, Monkees, Daft Punk, Bruno Mars, AC/DC, U2, Mooi Wark, alles kan langs komen op een avondje Underkoffer. Heel bijzonder in deze tijd is dat alles 100% live gespeeld wordt. Geen toetsen of samples.
Tarik Wichers legt uit dat optredens van Underkoffer nooit meer hetzelfde zijn: "Elke keer hebben we een andere setlist en kunnen we zelfs tijdens een optreden inspelen op het publiek. We spelen nu ook meer medleys: van een rock and roll-medley tot top-40, naar disco. Snellere wisselingen, meer variatie en ook werken we druk aan een andere show. De andere samenstelling geeft meer mogelijkheden, ook voor tentfeesten. Het is niet alleen maar kopiëren van nummers, maar we geven er een eigen draai aan. Ons werkgebied wordt geleidelijk groter, zodat we ook vaker op andere locaties komen. Elk optreden levert weer een nieuwe op en zo leren steeds meer mensen ons kennen. Zelfs in Duitsland zijn we al eens geweest."

De nieuwe stijl van Underkoffer is voor het eerst te bewonderen op zaterdag 18 april in café De Zwaan in Hengelo (Gld).


Telefoon (06)48058717
Boekingen: underkoffer@gmail.com
www.underkofferband.nl