Tegen koploper stijlvol ten onder

DVO H1 verliest laatste thuiswedstrijd

Hengelo - De koploper uit Westervoort kwam naar Hengelo voor de maximale score. Ze hadden alle punten nodig om hun kampioensaspiraties te kunnen blijven koesteren. Voor DVO stond iets heel anders op het spel.

Uiteraard willen de mannen het talrijke publiek een goede wedstrijd voor schotelen en zelf lekker spelen. Maar bovenal stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van het actieve volleybal van Patrick Maresch, na bijna 25 jaar in het eerste.

DVO begon sterk aan de wedstrijd en bood WEVOC constant voldoende tegendruk. Met goed verdedigend en aanvallend werk werd de tegenstander in de stand bijgehouden met om en om een kleine voorsprong.

WEVOC staat echter niet voor niets bovenaan. Vooral de opslag van een van hun spelers was DVO soms de machtig. Op het eind van de set wonnen de Westervoorters toch redelijk eenvoudig met 20-25.

De tweede set zette DVO nog een tandje bij. Met een paar wissels kwam er iets meer rust in het spel en DVO kwam op het eind van de set zelfs op setpoint te staan.

Die werd echter weggewerkt met een beetje geluk, waarna WEVOC ook deze set won, nu met 24-26.
Beide volgende sets bleef het niveau van de wedstrijd hoog. Maar ook hier trokken de Westervoortse mannen aan het kortste eind.

Op het eind van de wedstrijd kwamen de emoties, bij de publiekswissel en de daarop volgende lange staande ovatie voor Patrick. Hij blijft als trainer-coach en bestuurslid bij DVO betrokken.

Op 18 april worden de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld.