Team Ritzer 2015. Foto: Henk Teerink

Goede voorbereiding Team Ritzer en

Performance Racing Achterhoek

Bronckhorst - De afgelopen weken reden verschillende Hamove wegracecoureurs in binnen- en buitenland hun eerste meters van dit seizoen. Verschillende teams reden op het circuit van Val de Vienne in Frankrijk. Daarnaast was er ook een aantal rijders die hun eerste wedstrijd van het seizoen al reden. Dit ter voorbereiding op de IRRC en BENECUP-wedstrijden op de 'Varsselring' in Hengelo. Deze race worden gereden op 2 en 3 mei.

Drie weken was het circuit van Val de Vienne afgehuurd door de zijspan coureurs die een week lang konden rijden en testen. Team Ritzer, uit de gemeente Bronckhorst, had een drukke winter achter de rug. Er werd veel gesleuteld om het materiaal sneller en betrouwbaarder te krijgen. Zijspan coureur Marcel Ritzer gaat dit seizoen niet meer met broer Erik op pad. Erik besloot eind 2014 de helm aan de wilgen te hangen. Een vervanger was snel gevonden in de naam van Jurgen Banda. Team Ritzer ging met een goed gevoel huiswaarts vanuit Frankrijk. Afgelopen weekend reed het duo hun eerste race voor het BENECUP kampioenschap op het Franse circuit van Croix au Ternois. Zij pakten daar een uitstekende vierde plaats in race 1. Helaas vielen zij in de 2e race van de dag uit met mechanische problemen.
Na de zijspannen waren de solo rijders aan de beurt om een week te kunnen rijden. Het uit Hengelo afkomstige Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) was ook van de partij met Joey den Besten uit Halle. Aankomend seizoen zal de International Road Racing Championship (I.R.R.C.)-rijder zijn titel verdedigen in de Supersport 600 categorie. Den Besten liet weten dat hij er klaar voor is en over drie weken wil vlammen op zijn thuis circuit 'De Varsselring' in Hengelo.
Het P.R.A. team reisde evenals team Ritzer af naar Croix au Trois voor het BENECUP kampioenschap. Daar kwam Frank Bakker in actie mede om te trainen voor de aankomende I.R.R.C. wedstrijden. Tijdens de trainingen en wedstrijden kon hij geen potten breken en finishte in de achterhoede. Teameigenaar Wassink vond dat niet zo erg omdat Bakker de wedstrijden als trainingen beschouwde.
Succes was er in het Paasweekend voor de clubleden van de Hamove in Assen. Daar werden OW-Cup races gereden en Rob Hartog, Nederlands kampioen en clublid, wist de race in de NK Supercup 600 te winnen. Hartog reed echter als gastrijder mee en werd uitgesloten van punten voor het kampioenschap. Cliff Kloots pakte de volle buit aan punten en stond op de hoogste trede van het podium. Kloots is evenals Hartog ook lid van de Hamove. In de NK Supercup 1000 was er geen kruid gewassen tegen clublid Nelson Rolfes die iedereen op een behoorlijke afstand reed. Deze heren staan over drie weken ook aan de start in Hengelo.
Aanstaand weekend rijden een aantal leden tijdens het WK SBK weekend op het TT Circuit Assen.