De laatste zwemmiddag van het winterseizoen van zwemclub Steenderen.
De laatste zwemmiddag van het winterseizoen van zwemclub Steenderen.

Zwemclub Steenderen start zomerseizoen als 'echte vereniging'

Steenderen - Activiteiten Commissie Zwembad (ACZ) Steenderen transformeert de zwemclub van stichting naar sportvereniging. ACZ is zo'n 40 jaar geleden opgezet als stichting ter ondersteuning van het zwembadpersoneel ('zwemclub') en als organisator van allerlei activiteiten. Nu de stichting Sport Cultuur Educatie (SCE) Steenderen succesvol is gestart met het beheer van sporthal en zwembad, willen zowel SCE en ACZ stappen zetten en meer duidelijkheid scheppen in de taken.

ACZ splitst haar activiteiten op: het zwemclub-gedeelte gaat verder als een zelfstandige zwemvereniging. Het activiteitendeel wordt omgevormd tot de nieuwe vrijwilligersgroep 'Evenementen', parallel aan alle andere SCE-vrijwilligersgroepen. De groep zet hun ervaring in voor evenementen van zowel zwembad als sporthal. Ze blijven daarnaast ook de zwemclub voorlopig met veel enthousiasme ondersteunen. Alle partijen zijn verheugd over de nieuwe situatie. Voor de leden van de zwemclub verandert er niets.

Eind maart was de laatste zwemmiddag van het winterseizoen van zwemclub Steenderen. Deze winter waren de leden welkom in het binnenbad van Doesburg en dat is prima bevallen. Traditiegetrouw stond deze laatste zwemmiddag in het teken van de zwemwedstrijd. Alle kinderen, bijna dertig in totaal, zwommen drie afstanden. En voor deze keer hoefde het niet netjes, als je maar snel was! Met dank aan de hulp van een aantal papa's en mama's werden de tijden van alle baantjes goed bijgehouden en genoteerd op een mooie oorkonde. En natuurlijk was er ook voor iedereen een heuse medaille en een lekker snoepje als beloning. We zien hopelijk alle kinderen vanaf 13 april weer terug in het warme buitenbad van Steenderen. En vind je zwemmen ook super leuk: kom dan op maandagavond om 18.30 uur een keertje mee doen! Lees op de site meer over de zwemclub.


www.zwembadsteenderen.nl/zwemclub