Blijspel toneelgroep van Buurtvereniging 'de Noabers'

Hengelo - De toneelgroep van 'de Noabers' is druk bezig met de repetities om vrijdag 24 april weer een daverend en komisch blijspel op te voeren. Het toneelstuk is getiteld: 'De Deuk' en is geschreven door M. Loop. Dit blijspel wordt opgevoerd in 3 bedrijven.

Het verhaal speelt zich af rond de familie Weijers. Joep Weijers is een kleine ondernemer en geeft graag lezingen over diverse onderwerpen. Daarnaast is Joep van mening dat hij de enige op de aarde is die goed kan autorijden en dat vrouwen er al helemaal niets van kunnen. Hierdoor moet Fiennie Weijers (Joeps vrouw) het regelmatig ontgelden.
Toch kan ook het autorijden van Joep wel eens mis gaan, zeker als er een aantrekkelijke dame in het spel is. Joep is totaal van slag en moet alle zeilen bijzetten om dit ongelukje verborgen te houden. Zijn vriend Sjeng probeert hem te helpen maar komt langzamerhand tot de conclusie dat Joep rijp is voor het gekkenhuis. Als dan ook zijn vrouw Fiennie een miskleun maakt begint de ellende. Fiennie zoekt contact met de plaatselijke carrosseriebouwer (Wiel Hermans) voor een reparatie. Joep krijgt hier lucht van en denkt dat zijn vrouw met Wiel vreemd gaat.
Het verhaal is doorspekt met allerlei verrassingen, zoals de roddeltante Trees, de zuster van Fiennie en een van huis weggelopen meisje waar Bert (zoon van Joep en Fiennie) zich over ontfermt. De vraag is ook of het meisje nog meer op haar kerfstok heeft.

'De deuk' is een toneelstuk waarbij de toeschouwer de lachspieren flink kan trainen door allerlei onverwachte en komische momenten. Iedereen is welkom om te genieten van een heerlijk avondje toneel.

Dit blijspel wordt opgevoerd in Partycentrum Langeler op vrijdag 24 april 2015. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. Nogmaals; iedereen is welkom, zowel leden als niet leden. Entree leden € 4,00. Entree niet leden € 6,00.
Tot ziens in Party centrum Langeler namens 'de toneelgroep De Noabers'.