Boh Foi Toch treedt op tijdens het MPF in Zelhem. Foto: Jan van den Brink
Boh Foi Toch treedt op tijdens het MPF in Zelhem. Foto: Jan van den Brink Foto: Jan van den Brink

Boh Foi Toch: "We hebben de mazzel dat we een sfeertje neer kunnen zetten"

Zelhem - "Toen we hoorden dat we waren benaderd voor een optreden op het Mega Piraten Festijn moesten we wel even lachen. Zo van: 't zal ons benieuwen hoe dat dan gaat aflopen'. Het is wel weer iets heel anders. Maar zorgen maken we ons daar verder niet over. Nee joh, ook niet toen we voor het eerst op de Zwarte Cross moesten spelen. Wij hebben de mazzel dat we een sfeertje kunnen neerzetten. Op wat voor manier dan ook lukt dat overal en dan komt het op het MPF ook wel goed!"

Aan het woord is Hans Keuper, de zanger/trekzakspeler van Boh Foi Toch. Zaterdag 25 april staat hij met zijn band op het Mega Piraten Festijn in Zelhem. Voor de allereerste keer in de nu al ruim 25 jaar dat Boh Foi Toch bestaat. "We gaan live spelen", vertelt Keuper. "Toen de organisatie ons benaderde, kreeg ik de indruk dat ze meer met live muziek wilden gaan doen. Oh, werken ze dit jaar met een begeleidingsband? Dat bedoel ik dus! Da's toch mooier dan muziek uit de machine!"
19 april verschijnt na vijf jaar een nieuwe plaat van het Achterhoekse gezelschap. Een nieuwe plaat, als we Keuper mogen geloven steviger dan ooit, en dat allemaal op zijn 70ste nog. "Moet kunnen toch", lacht Keuper. Hij richtte de band in 1989 op met oud-Normaaldrummer Jan Manschot. Het doel: muziek maken voor de dertigers en veertigers, het wat oudere publiek. Dat gebeurt nog steeds met een mengelmoesje van zydeco, blues, country, rock, cajun en Tex-Mex. Maar dat met die doelgroep, dat heeft allemaal wat anders uitgepakt. De band brengt al jaren net zo gemakkelijk ouderen aan het schuifelen als jongeren aan het springen en hossen. "Ja, dan zie je ze op de Zwarte Cross tekeer gaan op nummers als Beernd van Kuperi-j en Vrouw Begeerdink. Van die blagen van 15, 16, het hadden mijn kleinkinderen kunnen zijn!" Hij begint te lachen. "Doe het toch rustig aan, denk ik dan bijna. Maar het blijkt wel dat we nog een breed publiek aanspreken. Het loopt goed."
Het Mega Piraten Festijn vindt zaterdag 25 april plaats aan de Slangenburgweg. Op dit moment is ruim zestig procent van de kaarten verkocht. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 20.00 uur. De entreeprijs is voor dit jaar vastgesteld op 21 euro. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar.
Kaarten zijn onder meer in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; De Roos Lederwaren in Doetinchem; 't Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld en de Bruna in Vorden. Daarnaast kunt u ook terecht bij alle vestigingen van Primera in Nederland; op www.megapiratenfestijn.nl en bij Paylogic.