Bij de Speelweide zaten kinderen gezellig aan tafel voor het Paasontbijt.
Bij de Speelweide zaten kinderen gezellig aan tafel voor het Paasontbijt. Foto: Liesbeth Oukes

De versiering bestond uit paasknutsels van de kinderen

Paasontbijt Kinderopvang de Speelweide

Hengelo – Goede Vrijdag 3 april genoten zo'n 40 kinderen van Kinderopvang de Speelweide van een heerlijk Paasontbijt. Alle tafels waren gezellig gedekt en de mandjes met broodjes en lekker broodbeleg stonden daar op. De eieren waren al gekookt.

Kinderdagverblijf de Speelweide is te vinden in het buitengebied van Hengelo Gld. Er kunnen maximaal 32 kinderen per dag worden opgevangen. Er is eveneens gelegenheid voor naschoolse opvang.

De kinderen hadden mooie Paasknutsels gemaakt en die waren gebruikt om de speelzaal gezellig te versieren. Deze ochtend kwamen ook kinderen die op een ander dagdeel opvang genieten naar het dagverblijf. Ze zaten op hun paasbest rond de tafels en wachtten geduldig af. Vriendjes en vriendinnetjes zaten naast elkaar.

Aan de tafels zaten de leidsters of een mama, zodat zij hulp konden bieden met het smeren van de broodjes of matzes. Voor de kinderen die al goed zelf kunnen smeren, lagen er messen op tafel. Het kon alleen maar lekkerder worden, want ze konden kiezen uit boterhamworst, smeerworst, kaasplakken die gesneden waren tot paashaas, fruithagelslag of chocoladehagelslag voor op hun bolletjes.

De eieren werden gepeld en eventueel met een eiersnijder tot plakjes of partjes gesneden. De kinderen aten gezellig zomaar een paar broodjes weg. Een lekkere drinkyoghurt of vruchtensap smaakte er goed bij.

Na het eten gingen de kinderen allemaal naar buiten om eieren te zoeken. Toen die allemaal waren verzameld in een grote mand, mochten ze nog even lekker spelen. Het weer was geweldig, de zon scheen volop. Omdat ze zo hun best hadden gedaan kregen alle kinderen een smakelijke verrassing mee naar huis.


www.despeelweide.com