Elly Bosman in haar nieuwe atelier ‘De Beleveniz’.
Elly Bosman in haar nieuwe atelier ‘De Beleveniz’.

Open huis op op zondag 19 april

Opening atelier 'De Beleveniz' van Elly Bosman

Baak – Aan de Bakermarksedijk 12 heeft Elly Bosman haar nieuwe atelier gerealiseerd, waar zij workshops en themadagen Beeldende Vorming en Vilten geeft. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen tijdens het open huis op zondag 19 april van 12.00 tot 16.00 uur.

Elly Bosman werkte lange tijd meerdere weekdagen als groepsactiviteitenbegeleidster in de gezondheidszorg en het onderwijs. Nu is zij nog een dag in de week actief als activiteitenbegeleidster. Door dit werk werd zij gemotiveerd om de 4-jarige opleiding Creatieve Coaching in Breda te volgen.

Het bedrijf In-tenz, Creatieve Coaching & Workshops runde Elly lange tijd vanuit het kantoor van haar man Gerrit. Ze wilde graag een nieuw, ruimer atelier en dat is gelukt: 'De Beleveniz' is een feit. "Ik heb een ruimte en daar wil ik niet alleen van genieten," vertelt zij enthousiast.
"Ik wil van deze fantastische plek een plek maken waar mensen elkaar ontmoeten, waar dingen kunnen ontstaan. Ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Ik ben met mezelf, heb mijn rugzak mee, heb wat talenten erin."

Bij creatieve coaching zet Elly Bosman creativiteit in, om verandering en/of ontwikkeling van een deelnemer in beweging te zetten, bijvoorbeeld door boetseren, schilderen, rollenspelen, foto's maken en collages. Dit sluit aan bij het kind of de jongere, want beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Met creativiteit is de weg naar die innerlijke, onbewuste beelden gemakkelijk te vinden. Met nieuwe inzichten gaat men weer verder op zijn of haar levenspad.

Als creatief coach heeft zij een visie. "Ik wil niet in mijn eentje hier in de wereld staan. Ik merk dat als je met meer mensen samenwerkt vanuit verschillende invalshoeken of disciplines, er hele interessante dingen tot stand komen. Al hoef je niet alles te kunnen."

Workshops
De workshops zijn voor groepen tot ongeveer twintig deelnemers. "Iedereen moet zich lekker kunnen manoeuvreren, de tafels zet ik dan uit elkaar. Iedereen doet zijn ding, helemaal leuk, lekker relaxed,' vertelt ze enthousiast. De lunch wordt als het weer het toelaat buiten genoten.

De tuin heeft een mooi uitzicht over de landerijen waar koeien grazen. "Het is een fantastische plek, daar is zoveel mogelijk," vertelt Elly. "Ik wil de wereld laten kennismaken dat ik mijn ruimte beschikbaar stel." Het atelier kan ook worden gehuurd voor teambuilding dagen, vergaderingen of dergelijke. "Het landelijke karakter is voor brainstormacties heel fijn. Dan stel ik de ruimte rondom ook beschikbaar."

Elly organiseert samen met collega Ingrid Jager eveneens themadagen, ook op andere locaties. "Als je op zo'n dag komt, het is jouw feestje. Jij bepaalt zelf wat je doet, hoeveel je doet. Als je denkt 'het is een beetje heftig voor mij' dan pak je lekker een bakje koffie of een sapje uit de koelkast. Ik wil gewoon dat je een zinvolle en leuke dag hebt, dat is mijn enige doel. Uiteindelijk werk ik vanuit creatieve opdrachten, dat geeft duidelijkheid en veiligheid bij mensen."

Tijdens de open dag op 19 april is er van alles te zien in en rondom het nieuwe atelier. Een collage van foto's geven een impressie van de verschillende workshops en andere mogelijkheden. Elly exposeert en verkoopt eigen werk.

In-tenz, praktijk voor creatieve coaching en workshops.


Bakermarksedijk 12
7223 KJ Baak
Informatie bij Elly Bosman, telefoon (0575) 442866 of (06) 10609637
mail info@in-tenz.nl
www.in-tenz.nl