Locoburgemeester Antoon Peppelman met Tine en Han Wagenvoort.
Locoburgemeester Antoon Peppelman met Tine en Han Wagenvoort. Foto: Liesbeth Oukes

Ze vierden het feest afgelopen zondag waar ze het zestig jaar geleden ook al vierden

60-jarige bruiloft echtpaar Wagenvoort

Vorden – Maandag 16 maart was het precies 60 jaar geleden dat Tine en Han Wagenvoort elkaar het jawoord gaven. Locoburgemeester Antoon Peppelman bezocht het energieke echtpaar en sprak met hen over hun leven, de boerderij en de kinderen.

Antoon Peppelman vroeg hen hoe zij elkaar ontmoetten destijds. Tine vertelde dat zij bevriend was met de zus van Han en tijdens haar huwelijksfeest sloeg de vonk over. "Van een bruiloft kwam een bruiloft."
Net getrouwd ging Tine terug naar haar ouders in de Keijenborg, omdat Han in dienst moest en daar niet onderuit kon komen. Daar werd hun oudste, een dochter geboren. Het echtpaar kreeg drie kinderen, Erna, André en Robert, maar niet snel achterelkaar. "Eerst maar zien dat we er een groot kunnen krijgen," was het idee. Nu zijn er vier kleinkinderen, die vaak bij hun opa en opa op bezoek komen.
Op zijn 60ste stopte Han met zijn gemengd bedrijf. Hij had geen opvolgers, de zonen ambieerden het boerenbedrijf niet. Een van de zoons kwam vijftien jaar geleden 'inwonen'. De deel werd verbouwd en zo zijn Tine en Han niet alleen. Er wordt regelmatig gezamenlijk gegeten.
Tine komt uit een gezin met negen kinderen, Han heeft twee zussen. Een daarvan emigreerde naar Canada om daar een nieuw leven te beginnen. Tine en Han maakten verschillende keren de reis naar Canada om deze zus te bezoeken. "We waren niet zo reislustig, maar het moest toch een keer gebeuren. We kunnen alleen niet zo goed Engels, we kunnen alleen Hengels," lacht Tine. Ze vinden Canada prachtig. "Het is een mooi land, maar als boer heb je het ook niet gemakkelijk." Tine en Han wonen zelfstandig, met een ochtend in de week huishoudelijke hulp. Verder hebben ze wel getobd met hun gezondheid, maar kwamen zij er goed bovenop. Een griepje zou bijna het bruiloftsfeest bederven, gelukkig waren ze op tijd beter.
Het jubileumfeest werd zondag 15 maart gegeven in Hotel Bakker, daar waar zij 60 jaar geleden hun bruiloft vierden. Zij droeg toentertijd een lila trouwjurk en er lag sneeuw. "De oude meneer Bakker heeft ons in een losse jeep naar huis gebracht," weten ze nog goed.
Deze dag was zonnig. Het was een mooi feest met veel familieleden, vrienden en bekenden, want het bruidspaar nodigde iedereen uit om hun feest mee te vieren. Ze kregen veel cadeaus, bloemen en kaarten en kijken met plezier terug aan deze fijne dag.

Locoburgemeester Antoon Peppelman met Tine en Han Wagenvoort.