Jaarlijkse kearlsverjeurdag Buffelhoekse mannen dit keer in het teken van bier

Buffelshoekse kearls testen hun bierkennis

Buffelshoek - Het jaarlijkse uitje van de Buffelshoekse mannen ook wel de Kearlsverjeurdag genoemd, stond dit jaar in het teken van het thema bier. Niet dat er in voorgaande jaren geen bier aan te pas kwam, maar deze keer konden de mannen hun kennis over het bier ook eens testen.

Er werd al snel een conclusie getrokken: "We drinken het vaak maar wat weten we er nog weinig vanaf eigenlijk."
Naast de soms pittige theorievragen werden er zes verschillende merken en soorten geproefd. Aan het eind van de avond mochten de heren Henk Stapelbroek, Bennie Stapelbroek, Harco Hermans en Theo Baakman zich de beste bierkenners van de Buffelshoek noemen (zie foto rechts). Ze hadden de meeste vragen goed, maar ook alle zes biersoorten herkend.

De bierquiz werd mede mogelijk gemaakt door de zeer plaatselijke brouwer van Boeckelder die zijn eigen pils beschikbaar had gesteld, als mede door Richard Giesen van Veltins en Terborgse-Wijncentrale die naast het beschikbaar stellen van hun eigen bier ook de bierprijzen mede mogelijk had gemaakt.

Geïnteresseerden kunnen bij laatstgenoemde niet alleen terecht voor de bierquiz maar ook voor prachtige uitgestippelde fietstochten langs gezellige terrasjes.