Bonfire Over the Rainbow, een red tabby white Perzische kater.
Bonfire Over the Rainbow, een red tabby white Perzische kater. Foto:

Nederlandse Perzen Vereniging organiseert kattenshow in Het Hooge Wessel

Steenderen - Op zondag 19 april er in Sporthal Het Hooge Wessel een Internationale Kattenshow.
De tentoonstelling is voor raskatten, maar ook voor huiskatten en wordt georganiseerd door de Nederlandse Perzen Vereniging.

Naast langharige Perzen en hun kortharige evenbeeld, de Exotic Shorthairs, zijn er vertegenwoordigers van de halflangharen als Maine Coon, Heilige Birmaan en de Noorse Boskat. Ook zijn er kortharige rassen als de Britse Korthaar, Siamees, Abessijn, Thai en wellicht ook de naakte Sphynx. Deze raskatten worden door internationale keurmeesters op basis van de rasstandaarden beoordeeld.
De eigenaars, die graag wat meer over hun eigen ras vertellen, hopen uiteraard dat hun katten als besten zullen worden beoordeeld, zodat ze uiteindelijk als Kampioen of misschien wel als Wereldkampioen te boek zullen staan. Voor het publiek is dit een goede gelegenheid kennis te maken met of zich nader te oriƫnteren op hun favorieten. Er zijn vele verschillende soorten en variƫteiten van het huisdier dat onafhankelijk van waar hij vandaan komt ervan uitgaat dat hij geen baas maar personeel heeft. Verder zijn er stands aanwezig waar informatie te vinden is over wat er nodig is om de eigen kat te verzorgen of te verwennen en waar dit materiaal ook te koop is. Entree volwassenen 3,50 euro, voor kinderen tot 16 jaar en 65+ 2,50 euro. Toegang van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: ww.npv.org of via tel: 0314 641602.