Zweminstructeur Erna Jolink.
Zweminstructeur Erna Jolink. Foto: PR

Erna Jolink van zwembad Steenderen gecertificeerd voor ZwemABC

Steenderen - Het zwembad in Steenderen heeft er een gediplomeerd zweminstructeur bij: Erna Jolink haalde haar examen voor het ZwemABC. Ze werkt al jaren voor het zwembad maar ze mag nu dus ook zelfstandig zwemles en schoolzwemmen geven. Het was een pittige cursus met veel theorie- en praktijklessen maar ze slaagde met vlag en wimpel.

Wijziging ZwemABC in Steenderen
Het zwembad in Steenderen staat bekend om het warme zwemwater en de zwemlessen in het buitenbad zijn dan ook erg populair. Het bad heeft besloten om met de landelijke certificering voor het ZwemABC mee te gaan. Het zwembad houdt het 'eigen' A-diploma maar voor diploma B en C gelden de landelijke richtlijnen. Het eigen A-diploma is vergelijkbaar met het diploma dat ouders zelf vroeger ook haalden. De zweminstructeurs vinden het belangrijker dat kinderen goed en dus veilig leren zwemmen in korte tijd, dan dat ze allerlei extra zwemslagen half leren. Die extra zwemslagen halen ze weer in bij B want dat is gewoon weer het landelijk diploma. De tussenstap B-Basis verdwijnt. Meer info is te vinden op de website. Na het ZwemABC kunnen waterratten nog Zwemvaardigheid halen in Steenderen.

Aquasporten uitgebreid
Het zwembad biedt al Trimzwemmen, Aquajoggen en Meer bewegen voor ouderen. Nu is er voor het eerst ook een extra pittig uurtje Aquajoggen ingepland. 'Aquajoggen Plus' is voor mannen en vrouwen die flink aangepakt willen worden. Kijk voor tijden en tarieven in de voorverkoop (t/m 31 maart) op www.zwembadsteenderen.nl.