Feest in het teken van Amerikaanse sferen met Amerikaanse trucks, rodeostier en country

Oosterwijkse Pinksterfeesten

Oosterwijk - Ook dit jaar organiseert de buurtvereniging Oosterwijk weer tijdens de Pinksteren de Oosterwijkse Pinksterfeesten, op zaterdagavond 23 mei en zondag 24 mei.

Op zaterdagavond zal er een Amerikaanse avond worden georganiseerd. Deze avond zullen er een aantal Amerikaanse trucks die lid zijn van de US Heavy Duty Truck Owners Club aanwezig zijn. Deze trucks zijn op de zaterdagavond en ook op de zondag te bezichtigen en op zaterdagavond zullen ze een lichtshow verzorgen. Tevens zal op deze avond alvast begonnen worden met het Trekkertrek-programma voor de sport- en de hobbysportklasse. Zij zullen dan alvast een poging wagen voor de sleepwagen.
Het tentgebeuren zal in het teken staan van de Amerikaanse sfeer. Een country en westernband zorgt voor de muziek. Ook is er een rodeostier en een optreden van de country line dancers. De aankleding van de tent zal ook Amerikaans zijn.
De organisatie zou het leuk vinden om ook Amerikaanse voertuigen zoals personenauto's en landbouwtractoren ten toon te stellen. Alle voertuigen van Amerikaanse afkomst zijn welkom. De organisatie doet dan ook een oproep naar iedereen die in het bezit is van een dergelijk voertuig of iets anders dat van belang kan zijn om een invulling te geven aan deze Amerikaanse avond. Aanmelden kan via de mail buurtoosterwijk@gmail.com of telefonisch 0314-621694.

Zondag 24 mei, 1e Pinksterdag, zal geheel in het teken staan van de jaarlijkse grote Trekkertrekwedstrijden. Er zal dan weer op drie banen worden getrokken. De organisatie hoopt op heel veel deelnemers, in de standaard- en de sportklasse. Binnenkort start de inschrijving weer voor de verschillende klassen. De Oosterwijkse pinksterfeesten zullen op 1e Pinksterdag worden afgesloten met een grote feestavond in de tent met de band Hike.


www.bvoosterwijk.nl