Vrijwilligers gaan op weg om het zwerfvuil op te ruimen.
Vrijwilligers gaan op weg om het zwerfvuil op te ruimen. Foto: Liesbeth Oukes

WildBeheerEenheid Steenderen e.o. houdt buiten natuur schoon

'Geen zwerfvuil meer in de natuur'

Steenderen – Voor wie het zwerfvuil ook een doorn in het oog is, kan op zaterdag 21 maart van 13.30 tot ca 16.30 uur deelnemen aan de jaarlijkse actie van de WildBeheerEenheid Steenderen e.o. (WBE) om de terreinen die vallen binnen het werkgebied te ontdoen van zwerfvuil. Het motto is: 'Geen zwerfvuil meer in de natuur!'

Naast de WBE hebben ook de gemeente Bronckhorst, Forellenvisvijver Breukink uit Steenderen en Hotel Bakker uit Vorden hun medewerking toegezegd. Verwacht wordt dat er in totaal zo'n 50 vrijwilligers aan de actie in Steenderen zullen deelnemen. Ook kinderen zijn van harte welkom en om die nog extra te stimuleren zal er in de nazomer weer een gezamenlijke kinder-vismiddag bij Forellenvisvijver Breukink aangeboden worden.

"Hoe meer zielen hoe meer afval we kunnen verzamelen en hoe schoner onze omgeving er weer bij komt te liggen. In 2014 hebben we in totaal 625 kg kunnen ophalen, een hele mooie score. Voor de diverse hulpmiddelen zoals vuilniszakken, knijpers, handschoenen en veiligheidshesjes wordt gezorgd," aldus de organisatie.

"Ook voor (burger-)initiatieven buiten deze dag om staan wij open. Graag worden wij op de hoogte gehouden welke straten al gedaan worden. Daar hoeven wij dan niet naar toe te gaan en kunnen op andere plekken zwerfvuil verzamelen."

De natuurschoonmaakdag werd in 1990 voor het eerst als nationale activiteit georganiseerd en is uitgegroeid tot een activiteit waarbij jaarlijks vele kubieke meters zwerfvuil uit de natuur wordt verwijderd.

Het startsein voor de actie wordt 21 maart om 13.30 uur gegeven bij Forellenvisvijver Breukink aan de Emmerweg 12, 7221 LA Steenderen. Om circa 16.30 uur komt iedereen hier ook weer terug voor een kop soep, aangeboden door hotel Bakker uit Vorden. Voor die personen die niet van soep houden is er een broodje met worst beschikbaar.

WildBeheerEenheden zijn samenwerkingsverbanden van lokale jachthouders. De WBE Steenderen e.o. heeft als werkgebied zo ongeveer de gronden van de oude gemeente Steenderen met een totale oppervlakte van ca. 4500 hectare.

Contactpersonen WBE zijn Fons Janssen, Langendijk 1A Baak, telefoon (0575) 441492 of (06) 10942642, mail fons-dianne@hetnet.nl en Marius Lamers, Wolfstraat 1, Toldijk, telefoon (0575) 441244. Nadere informatie is te verkrijgen bij bovengenoemde contactpersonen.