Masood van De Steenuil, Steenderen  heeft de voorlees-kwartfinale gewonnen.
Masood van De Steenuil, Steenderen heeft de voorlees-kwartfinale gewonnen. Foto:

Masood bijna beste voorlezer

Doetinchem - Afgelopen zaterdag werden in de Doetinchemse bibliotheek de kwartfinales gehouden van De Nationale Voorleeswedstrijd. 23 Basisscholen uit de gemeenten Bronckhorst, Doesburg en Doetinchem deden mee om een plek te veroveren in de halve finale.

Alle voorlezertjes hadden hun eigen fans meegenomen en mede door hun enthousiaste ondersteuning was het voor de jury lastig om een keuze te maken. Toch waren er twee uitblinkers. De kampioen van de ochtendsessie werd Tobias Nahuis van de Wilhelmina basisschool in Doetinchem. Hij las voor uit het boek De lynx Recht
Masood Hassan van basisschool De Steenuil in Steenderen won de middagsessie. Zij gaan 14 maart in het Barghse Huus in 's Heerenberg voorlezen tijdens de halve finale.

De landelijke winnaar van De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school.
Ook mag De Nationale Voorleeskampioen zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag noemen. Hij of zij bepaalt mede wat het museum kan organiseren voor kinderen. Een erebaan!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd ervaren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen leuk en waardevol is. Doel is om kinderen enthousiast te maken voor lezen in het algemeen en kinder- en jeugdliteratuur in het bijzonder.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl