Nieuwe winkel: Litania's Gezelligheid.
Nieuwe winkel: Litania's Gezelligheid. Foto: Gerwin Nijkamp

Nieuwe winkel in Hengelo

Hengelo - Al enige tijd broeit er iets en binnenkort is het zover; Hengelo wordt een winkel rijker; Litania's Gezelligheid.

Anja den Bakker van Puur Natuur heeft samen met Arie en Petra Blom van Stichting Litania en Bianca Haverkamp het plan opgevat om een winkel te combineren met een ontmoetingsplek. Een plan dat maakt dat er een leegstaand pand gevuld wordt en er iets bruisends in Hengelo komt.

In de winkel worden tweedehands spullen en kleding verkocht door vrijwilligers, in samenwerking met cliënten van Puur Natuur (Philadelphia), het Klokhuis (Zelhem) en cliënten van 's Heeren Loo. Doel is om mensen te laten participeren, jong en oud, mensen die kampen met eenzaamheid of die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
De opbrengst van de winkel komt ten goede aan de huur van het pand en het goede doel waar Stichting Litania voor staat: het helpen van kinderen met een beperking door aangepast materiaal dat niet wordt vergoed aan te schaffen en zo de kinderen een zo normaal mogelijk leven te kunnen laten leiden.

Ontmoetingsplek
De winkel biedt laagdrempelige mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Het is de bedoeling dat deze ontmoeting tussen mensen verbinding brengt: Mensen die iets kunnen bieden aan mensen die iets nodig hebben. Een veilige haven zonder verplichtingen. Iedereen is welkom voor een kopje koffie en een praatje, maar ook voor een leuk cadeautje en betaalbare kleding.

Dit burgerinitiatief is bedoeld om mensen breder te laten participeren in de lokale samenleving. Het is de wens van de initiatiefnemers dat het zo breed mogelijk door de gemeenschap gedragen wordt. Er zijn gesprekken met thuiszorg organisaties die willen aansluiten om belangenloos een dagdeel begeleiding in de winkel te kunnen bieden.

Woensdag, donderdag en vrijdag
Litania's Gezelligheid is gehuisvest in de voormalige kledingwinkel van Schröder aan de Ruurloseweg 1. De winkel zal elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00uur geopend zijn. Op vrijdag de 13 februari zullen de deuren openzwaaien. Iedereen is vanaf 10.00 uur uitgenodigd en van harte welkom om de opening bij te wonen. De koffie wordt vers voor u gezet.

Overtollige spullen ten behoeve van de winkel kunt u inleveren bij Litania's Charityshop aan de Spalstraat 8.