De winnaars van het jaarlijkse ouder-kindtoernooi.
De winnaars van het jaarlijkse ouder-kindtoernooi. Foto:

Jaarlijks ouder-kindtoernooi Bc Steenderen succes

Steenderen - Bij badmintonclub Steenderen is het jaarlijkse ouder-kindtoernooi gehouden. Met een spannende ontknoping in de A-poule.

Elk jaar in januari mogen de jeugdleden van badmintonclub Steenderen hun ouders (of andere familieleden) uitnodigen om mee te komen spelen op de trainingsavond. Door de vele aanmeldingen waren er twee poules gemaakt: een a-poule en een b-poule. Elke wedstrijd duurde zeven minuten. Het was erg leuk om te zien hoe de jeugdleden hun eigen ouders vertelden hoe ze op moesten slaan of hoe de puntentelling ging. Na anderhalf uur werden de punten van elk team opgeteld en kon er een winnaar bekend gemaakt worden. De ongeslagen winnaars van Poule B waren Woud Tebbens en zijn zwager.
Bij de A-poule was het tot in de laatste wedstrijd spannend. Vier teams stonden gelijk bij de vierde wedstrijd en moesten toevallig tegen elkaar. Dus het was na die vijfde wedstrijd nog even snel berekenen wie er uiteindelijk gewonnen had. Het was een gelijkstand van twee koppels. Jan van der Spoel met zijn vader en Louw Helmich met zijn moeder waren op de gedeelde eerste plaats geƫindigd in de A-poule.
Alle kinderen en hun ouders kregen nog een zakje snoep. De jeugdleiding van Bc Steenderen vond het een geslaagde avond en hoopt dat er volgend jaar weer zo'n hoge opkomst is.