Joke Klein Tiessink geeft cursisten uitleg over tuinontwerpen.
Joke Klein Tiessink geeft cursisten uitleg over tuinontwerpen. Foto: Gerwin Nijkamp

Cursus: Ontwerp je eigen tuin

Barchem - Joke Klein Tiessink van tuinontwerp- en adviesbureau 'de Krosenbrink' uit Barchem gaat vanaf half februari van start met de cursus: Ontwerp je eigen tuin.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag een andere vormgeving willen geven aan een bestaande tuin. Het is ook geschikt voor mensen die pas voor het eerst een tuin hebben maar niet weten hoe ze deze moeten indelen. In vier dagdelen wordt er uit helemaal niets een ontwerp op tekening gezet door de cursist. Alles gaat stap voor stap in een rustig tempo. De groepen zijn klein, namelijk drie cursisten per dagdeel voor optimale aandacht.

Er wordt een antwoord gezocht op vragen als: Hoe meet je je tuin in en hoe zet je dit op papier? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe ga je je wensen en mogelijk heden benutten? De planten: hoe kunnen deze ingepast worden in de tuin en als laatste hoe maak je van deze gegevens een ontwerp om dit in je eigen tuin toe te passen?

Om dit te ondersteunen worden er excursies gehouden naar tuingerelateerde bedrijven, om nog meer inzicht te krijgen hoe je je tuin kunt vormgeven en met welke materialen.

Joke heeft dit jaar het tuinadviesbureau al 15 jaar, dus erg veel ervaring met tuinontwerpen. Meer dan 400 tuinen zijn bij haar van de tekentafel afgekomen. Daarom kan ze veel uit de praktijk vertellen wat handig is en wat niet. Ze heeft met alle soorten tuinen ervaring en heeft zeer veel kennis van planten en welke plant het waar goed doet. De meeste ervaring heeft ze in eigen tuin opgedaan en met vallen en opstaan gewerkt zoals de gemiddelde tuineigenaar met z'n tuin omgaat.

De cursus wordt gegeven op 'de Krosenbrink' aan de Lenderiet 8 in Barchem en begint vanaf half februari bij voldoende deelname. Er is keuze uit een ochtend-, middag- of avondcursus. Als een dagdeel vol is, gaat de cursus beginnen.

Bij voldoende deelname, start de cursus in februari

Als u uw tuin niet zelf wilt ontwerpen, dan kan Joke Klein Tiessink dit ook voor u doen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals: een schets, waar de grove lijnen uitgezet worden. Een beplantingsplan, advies ter plekke, maar u kunt ook een compleet ontwerp laten maken. Dit bestaat uit een schets, een ontwerp- en beplantingsplan en lijst, artist impression (dit is een optie), tips en trucs en onderhoudskalender. Met dit pakket kunt u zelf of met behulp van een hovenier of stratenmaker. aan de slag.

Voor meer informatie over de data en kosten zie de vernieuwde website.


www.dekrosenbrink.nl
Tel: 0573-441182