Mika, Jonas, Woud en Jorn brachten ‘Dynamite’ van Mud.
Mika, Jonas, Woud en Jorn brachten ‘Dynamite’ van Mud. Foto: Liesbeth Oukes

Playbackshow Baak met playback en live acts

Baak - De Playbackshow wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Open Jeugd- en Jongerenwerk Baak. In een volle Zaal Herfkens traden zaterdag 7 februari tien acts op, waarvan drie live gezongen optredens.

De deelnemers hadden flink hun best gedaan om prachtige acts in te studeren. Daarbij was de kleding eveneens prima verzorgd. Het publiek genoot van elke act.

Het optreden van Kinderen voor Kinderen met 'In vuur en vlam' van Bjarne en Puk stond als eerste op het programma. Daarna waren Nick en Simon met 'Rosanne' van Jordi en Koen, gevolgd door de jongste deelneemster Eliane. Zij playbackte van Mini Disco het liedje 'Wat is er met de krokodil'. Britt en Amy deden Taylor Swift met 'Shake it off'. Daarna stond de band Mud op het podium. Mika, Jonas, Woud en Jorn brachten 'Dynamite'. Tot slot werd van Kinderen voor Kinderen het liedje 'Meidengroep' live gezongen door Lise, Pien en Moon.

Na de optredens van deze eerste zes acts ging de jury in beraad. Tijdens deze pauze werd de jaarlijkse verloting gehouden om het Jeugd- en Jongerenwerk te steunen. De eerste prijswinnaars mochten hun act nogmaals laten zien. Dit waren Eliane, Lise, Pien en Moon en Mika, Jonas, Woud en Jorn.

Daarna ging het programma direct verder met de laatste vier acts. Meike zong live 'Wondergirl' van Mathilde en Daan vertolkte live 'Boekenwurm' van Kinderen voor Kinderen. Quinty playbackte 'Break free' van Ariane Grande en Lynn waagde zich aan 'Money mony money' van Abba.

Het publiek kon genieten van een Verrassingsoptreden: de leerlingen van groep 8 van de St. Martinusschool. De jury ging in beraad en koos Meike en Quinty als winnaars. Zij mochten hun optredens nog eens doen.

De jury, bestaand uit Chayenne Tebbens, Remco Heijink en Judith Brink had de moeilijke taak om de acts met punten te beoordelen en zo tot een winnaar per groep te komen. Het geluid en de lichteffecten werden verzorgd door Gerhard Hebben, Nico Janssen en Martijn Raterink. De presentatie was in handen van Mark van de Bos.

Uitslagen Playbackshow 2015

Groep 1: 1. Mini Disco (Eliane). Groep 2: 1. Mud (Mika, Jonas, Woud, Jorn); 2. Kinderen voor Kinderen (Bjarne, Puk); 3. Taylor Swift (Britt, Amy); 4. Nick en Simon (Jordi, Koen). Groep 3: 1. Kinderen voor Kinderen (Lise, Pien, Moon). Groep 4: 1. Mathilde (Meike); 2 Kinderen voor Kinderen (Daan). Groep 5: 1. Ariane Grande (Quinty); 2. Abba (Lynn).