Afbeelding
Foto: Liesbeth Oukes

De Muzikale helden van Baak

Baak - Na een voorbereiding voor de organisatie van meer dan een half jaar maken diverse inwoners en oud inwoners uit Baak aangevuld met hun muzikale vrienden zich op voor een exclusief optreden. Even mogen ze zich de Muzikale helden van Baak noemen.

Initiatiefnemers Werner Willemsen en Cris ten Cate spreken van een intensieve periode."Het is veel makkelijker om een band uit te nodigen en muziek te laten spelen. Nu heb je een gemêleerd gezelschap van alle leeftijden die het leuk vinden om muziek te maken."

Maar liefst 34 personen die hiervoor nog nooit of weinig met elkaar hebben gespeeld, gaan maar liefst 38 nummers ten gehore brengen. Van the Scene tot aan Metallica, Amy Winehouse, Common Limits tot aan Anouk. Hier zijn de afgelopen maanden heel wat oefenmomentjes voor ingepland. Zonder enige zelfoverschatting zeggen beide initiatiefnemers dat er een super goede muzikale groep staat. "Kom maar zien, dan ben je overtuigd," zeggen de heren!

Bezoekers worden gevraagd om in het rood te komen. "Dit geeft iets extra's op deze datum. Verplichten kunnen we niet, maar het zou ons wel leuk lijken." De flyer spat van de gezelligheid en energie die door plaatselijke ondernemer Melissa Schooltink van Creat'em kosteloos is opgemaakt. Het idee van de muzikale helden wordt ook omarmd door een financiële bijdrage van het Wit Gele Kruis Leefbaarheidsfonds die Baaks Belang beheert.

"We horen al veel positieve geluiden van mensen die belangstelling hebben hoe hun zoon/dochter, buurman/vrouw, familie of andere bekenden het gaan doen. Hier gaat het juist ons om. In Baak een leuk en laagdrempelig en kleinschalig winterfeestje in Zaal Herfkens te geven."

14 februari, aanvang 21.00 uur. Kaarten in voorverkoop. In verband met beperkt aantal kaartjes: vol is ook echt vol. De eerste 100 kaartjes zijn inmiddels al weg.