Tot ‘Lid van Verdienste’ werden benoemd Arnold Grotenhuijs en Marietje Bosman.
Tot ‘Lid van Verdienste’ werden benoemd Arnold Grotenhuijs en Marietje Bosman. Foto: Liesbeth Oukes

ANBO Hengelo/Steenderen benoemt Leden van Verdienste

Hengelo - Tijdens de eerste bijeenkomst in 2015 van de ANBO Hengelo/Steenderen in Zaal Wolbrink in Hengelo werden twee bestuursleden benoemd tot van 'Lid van Verdienste'. Vele leden zagen hoe Arnold Grotenhuijs en Marietje Bosman-Dales elkaar aangenaam verrasten.

De ANBO organiseert elke derde woensdag van de maand een contactmiddag, die in de wintermaanden bijna altijd in Zaal Wolbrink plaatsvindt.

In de zomermaanden worden buitenactiviteiten gedaan, zoals fietstochten. De septemberzitting is elk jaar bij Zaal Den Bremer.

In januari is de nieuwjaarsbijeenkomst extra feestelijk met live muziek. Deze middag werd muzikaal opgeluisterd door De Trekkebuuls uit Hengelo. Het is tevens een leuke middag om mensen in het zonnetje te zetten.

"De beide Leden van Verdienste hebben elkaar gefeliciteerd. Beide waren zeer verrast met de benoeming," vertelde Voorzitter Wim de Lange lachend. "Arnold Grotenhuijs wist wel van Marietjes benoeming en had een praatje voor haar klaar. Marietje Bosman wist het niet. Ze wist wel dat Arnold zou worden benoemd, want zij had de voorbereidingen gedaan voor zijn benoeming."

De heer Arnold Grotenhuijs uit Hengelo Gld. is lid van de ANBO sinds 1 maart 1997 en actief bestuurslid. Hij heeft binnen het bestuur vele functies bekleed. Zo is hij onder andere voorzitter geweest tot 2013 en nu vicevoorzitter en ledenadministrateur.

Als grote blijk van waardering voor al hun ANBO inzet

Ook heeft hij jarenlang ANBO vertegenwoordigd in het overkoepelende orgaan van de ouderenbonden in Bronckhorst.

Als huidig penningmeester neemt hij verantwoordelijkheid voor een goede controle op de financiën. Ook verzorgt hij als belastinginvuller voor ANBO-leden de belastingaangifte, aanvragen voor huur- en zorgtoeslag. Arnold Grotenhuijs is erg betrokken bij de ANBO en het wel en wee van de leden. Een echt 'mensen-mens'.

Mevrouw Marietje Bosman-Dales uit Bronkhorst is ANBO-lid sinds 24 april 1999. Ze heeft zich op vele manieren verdienstelijk gemaakt voor de ANBO onder andere in de functie van vicevoorzitter en daarin viel ze vooral op door haar overtuigende inbreng en kennis van zaken.

Sinds september 2013 is ze nauw betrokken bij de organisatie van activiteiten die ANBO Hengelo/Steenderen voor de leden organiseert. Marietje Bosman-Dales is een sterke, vriendelijke en behulpzame kracht.

De leden van verdienste kregen een prachtige ANBO-speld op hun revers, een oorkonde en een bos bloemen. Ze werden gefeliciteerd door hun uitgenodigde familieleden en trakteerden deze middag de ANBO-leden bij de borrel een hartig hapje.