Bennie Jolink en co spelen Eerste Pinksterdag in Beltrum.
Bennie Jolink en co spelen Eerste Pinksterdag in Beltrum. Foto:

Voorverkoop start op vrijdag 30 januari

Eerste Pinksterdag: Normaal in Beltrum

Beltrum - De optredens van Normaal in Beltrum, in 2010 en 2011 staan velen nog vers in het geheugen gegrift. Naast Normaal in topvorm beleefden de ettelijke duizenden bezoekers een onvergetelijke avond. Het werd dan ook op zijn Beltrums georganiseerd; zeer strak, tot in de puntjes geregeld, onverzettelijke vrijwilligers maar bovenal zeer gemoedelijk. Er was alom lof voor de organisatie en haar vrijwilligers. In 2015 komt Normaal weer naar Beltrum op 24 mei, Eerste Pinksterdag.

Optredens van Normaal in Beltrum waren in de jaren 80 al legendarisch. Vele jongeren van toen zullen er nu met hun kinderen weer staan.
Bennie te Veluwe is wederom de grote animator achter Normaal in Beltrum, editie 2015, al wil hij daar zelf niet al te veel van weten. Hij lacht: "In 2010 hebben we Normaal naar Beltrum gehaald in het kader van ons kermisjubileum. We bestonden toen 130 jaar, en het bloemencorso 50 jaar. Elke 5 jaar doen we iets bijzonders. Het werd onvergetelijk, een geweldig feest. Vandaar ook het jaar erop weer." Toen 2015 naderde zat de organisatie van Festunique te denken wat men in 2015 voor feestelijk tintje aan het volgende lustrum zou kunnen geven, tevens Bennie's laatste jaar in Festunique, liet hij weten. "Dan mo'j Normaal weer noar Beltrum halen Bennie, moar ja dat doot ze toch neet, worden al ezeg. Jaa, en a'j mien zegt dat iets neet lukt dan biet ik mien door in vaste", lacht Bennie, een man van 'geen woorden, maar daden'.

Goede band met Normaal
Met Normaal kwam het rond, en vervulde Bennie van trots. "Er waren meer partijen die Normaal graag hebben wilden op Eerste Pinksterdag. Ook grote jongens, maar ze kozen voor Beltrum. Dat doet me erg goed. We hebben een zeer goede band met Normaal. Ze kijken nog steeds met enorm veel plezier terug op de optredens in 2010 en 2011. We hebben Normaal en de crew goed in de watten gelegd. Dat zijn ze niet vergeten. Normaal gaf echter te kennen dat ze liever in de middag op wilden treden, in verband met de gezondheid van Bennie Jolink." Dat stuitte in Beltrum echter op teleurstellingen. "Dan is het hier melkenstied. Toen he'w contact ehad met Bennie. Okee, as jullie dat zo graag 's oavends wilt, dan doo'w 't 's oavends, zei Bennie. Mooi toch", klinkt Bennie trots."Dat ze graag noar Beltrum komt, doar krieg ik kippenvel van."
Ook verheugt hij zich weer op een weerzien in Beltrum met Normaal-bassist Willem Terhorst, 'zoon van Beltrum', sinds 1975 deel uitmakend van Neerlands enige echte boerenrockformatie.


Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het optreden in een grote feesttent op het kermisterrein start op vrijdagavond 30 januari, 20.00 uur, in de kantine van sporthal de Sonders. Iedereen die een kaartje tijdens deze voorverkoop haalt, krijgt het eerste biertje aangeboden door Normaal.