12.000 versgebakken oliebollen stonden klaar om te worden verkocht.
12.000 versgebakken oliebollen stonden klaar om te worden verkocht.

Oliebollenactie Remigiuskerk

Steenderen - Dinsdag 30 december verkochten 65 vrijwilligers oliebollen in Steenderen, Toldijk, Baak, Olburgen, Rha, Olburgen en een deel van Drempt en Hummelo. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van Het Anker en het plaatselijke gemeentewerk.

Het geld wordt gebruikt om de kerk en Het Anker te laten draaien, om alle groepen en groepjes die er zijn te kunnen helpen. "Als zij iets organiseren en er moet geld bijkomen bijvoorbeeld," legt Anneke van Helvoort uit."Daarnaast voor dingen die je niet ziet, maar wel moeten gebeuren, zoals de aankleding van de kerk en dergelijke en de huisbezoeken, alle mensen boven de 80 en bruidsparen worden bezocht."

In de vroege ochtend begonnen vrijwilligers met het inpakken van de oliebollen. In Het Anker was hiervoor een groot zeil op de vloer uitgerold."Om 4.00 uur zijn we met z'n tienen begonnen om in elk zakje acht oliebollen te doen," vertelt Anneke.Het is de eerste keer dat er zelf oliebollen werden ingepakt. Dit jaar bakte Bakkerij van Zuijlen uit Zutphen de oliebollen de nacht vooraf aan de verkoopdag. "Ze zijn dus gewoon hartstikke vers."

Om 9.30 uur kwamen de verkopers allemaal naar Het Anker. Na een kop koffie of thee met een oliebol om te proeven gingen zij op pad. Voor de 33 routes stonden 12.000 oliebollen klaar om te worden verkocht.