Alle sterren van de kinderkerstmusical.
Alle sterren van de kinderkerstmusical. Foto: Liesbeth Oukes

Eerste Kinderkerstmusical Remigiuskerk

Steenderen - Voor de eerste keer werd er in de Steenderense Remigiuskerk een kinderkerstmusical opgevoerd, dit in de plaats van de kinderkerstdienst op Kerstavond. De Remigiuskerk zat op dinsdagavond 23 december vol publiek en dat was voor de musicalsterren natuurlijk heel fijn.

Op de woensdagmiddagen oefenden de 29 kinderen de liedjes en de teksten van de musical. Eerst in Basisschool De Rank en de laatste weken in de Remigiuskerk waar de musical zou worden opgevoerd.

De Werkgroep Decor toverde het altaar om in de stad Bethlehem met een dorpsplein, herberg en stal. De kinderen droegen prachtige kleding, verzorgd door de Werkgroep Kleding. Achter en voor de schermen hielpen verschillende mensen mee om alles op rolletjes te laten lopen.

Een musical zit vol liedjes en daar hoort muziek bij. De jeugdband B2B, Back to Basics, zorgde voor live begeleiding! Na de samenzang 'Komt allen tezamen', een woord van welkom aan het publiek en een woord van dank aan initiatiefneemster Els Veraart van ds. Fini van Zoelen kon de voorstelling 'de Kinderen van Bethlehem' beginnen.

Spelende kinderen op het plein, Romeinse soldaten die de orde wilden houden, Jozef en Maria die een plaats zochten voor de nacht en de herbergier die een oplossing vond, vormden de ingrediƫnten van een mooi begin. De samenzang 'Stille Nacht' kondigde de geboorte van het kerstkindje aan.

De engelen volgden de ster naar de stal, net als de herders, de wijzen, de herbergier, de kinderen van Bethlehem en zelfs de soldaten. Allemaal stonden zij het kerstkindje te bewonderen en zongen met elkaar 'Samen gaan wij kerstfeest vieren'.

Musicalsterren traden op in volle Remigiuskerk

Voor alle kinderen was er een staande ovatie en een roos als dank. Wat een enthousiasme en energie hadden de sterren van deze musical laten zien, echt voor herhaling vatbaar.