Deze groep deelnemers was het eerste binnen. Foto: Astrid Baars-Garritsen
Deze groep deelnemers was het eerste binnen. Foto: Astrid Baars-Garritsen

Vossenjacht KeiKids mooie start van het jaar

Algemeen

STEENDEREN - Om in deze coronaperiode een leuke activiteit aan te bieden voor kinderen, werd vrijdag 7 januari als afsluiting van de kerstvakantie vanuit ontmoetings- en activiteitencentrum de Kei in Steenderen een Vossenjacht georganiseerd. In korte tijd wist de Keikids-organisatie dit op poten te zetten: er werden enthousiaste Vossen gevraagd, verkeersregelaars voor een veilige oversteek geregeld en natuurlijk basisschoolkinderen in de oude gemeente Steenderen enthousiast gemaakt om mee te doen, via posters en berichten op sociale media.

De hele opzet werd coronaproof georganiseerd door kinderen in eigen gezin/groepjes vanuit hun huis verspreid over de middag te laten starten. Met een opkomst van meer dan 155 kinderen was het een groot succes! Er waren veel lachende gezichten te zien. Maar soms ook een beetje gespannen, want hoe vraag je nou aan een wildvreemde of het een Vos is? En waar is de Vos als je wel het gezochte puzzelstukje ziet liggen, maar verder geen Vos lijkt te zien. Blijkt dat deze Vos zich in de etalage van de winkel als paspop vermomd heeft! En een visser in de vijver bij de lokale Coop-winkel blijkt toch normaler dan van tevoren gedacht. Genoeg mensen die er gewoon langsliepen.

Nadat alle tien de puzzelstukjes van de Vossen verzameld waren, konden de kinderen een ‘medaille’ en een lekker appeltje van fruitbedrijf Horstink ophalen bij De Kei.

Dat het best koud was die middag en zelfs even hagelde leek niemand te deren. Volgens de ouders werd er nog lang door de kinderen over nagepraat. Voor KeiKids was het een mooie start van het activiteitenjaar 2022. Houd de Facebookpagina in de gaten voor de volgende activiteit!


www.facebook.com/dekeisteenderen 

www.dekeisteenderen.nl

Visser Jelle. Foto: Marieke Kornegoor
Zwerver Klaas wordt door een groepje kinderen gevonden. Foto: Marieke Kornegoor
Puzzel. Foto: Marieke Kornegoor

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant