Het was stil langs de Basteom-lijn. Foto: Anouk Klein Reesink

Basteom baalt na onverdiende nederlaag

Algemeen

Prima wedstrijd tegen koploper GSV ’38, maar geen punten

STEENDEREN - Basteom heeft de thuiswedstrijd tegen koploper GSV ’38 met 0-2 verloren en daarmee kreeg de ploeg geen loon naar werken. Zonder publiek helaas, want de wedstrijd was meer dan de moeite waard om naar te kijken.

Basteom had gedurende de gehele wedstrijd een licht overwicht, de ploeg van trainer André Evers speelde compact en geconcentreerd, werkte daarnaast keihard en was ook veel dreigender dan de gasten uit Giesbeek. Al vanaf de aftrap liet Basteom zien, dat men de punten niet cadeau zou geven. De achterhoede stond als een huis en had de gevaarlijke voorhoede van de gasten volledig in bedwang. Daarnaast stond Timon Nijkamp souverein te keepen en zo ontstond er een interessante wedstrijd, waarin Basteom voor rust op voorsprong had kunnen komen. Na enkele eerdere gevaarlijke momenten voor het GSV-doel kopte Stijn Heitkönig in de 30ste minuut uit een corner tegen de onderkant van de lat, maar de bal ging niet over de doellijn. De ruststand was 0-0.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld met ook nu weer de beste kansen voor Basteom. En toch, in de 60ste minuut stond het zo maar 0-1, uit het niets na een verdedigingsfoutje, een schot van circa 25 meter, onhoudbaar voor doelman Timon Nijkamp. Basteom stroopte de mouwen op, deed er nog een tandje bij en kreeg weer kansen. De grootste kans was er in de 70ste minuut toen Huub Rutjes in het strafschopgebied werd aangetikt en de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Broer Noud, die zelden mist, zag zijn ingeschoten bal echter nu wel gestopt door de GSV-doelman, die daardoor de punten voor zijn ploeg redde.

Het laatste kwartier werd het slijtagegevecht, waarbij Basteom de gelijkmaker trachtte te forceren en GSV niets anders restte dan met kunst en vliegwerk de voorsprong verdedigen. De scheidsrechter voelde dit niet goed aan, floot de wedstrijd stuk en strooide over en weer met talrijke gele kaarten. Zowel bij Basteom (Stijn Heitkönig) als bij GSV werden daarbij spelers op twee keer geel getrakteerd, waardoor de wedstrijd eindigde met 10 tegen 10. Dat het in de 94ste minuut nog 0-2 werd, kwam doordat Basteom alle risico’s nam en GSV ’38 daarvan profiteerde.

Volgende wedstrijd:
Volgende week gaat Steenderen naar Groessen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke sportclub. Groessen - Basteom wordt gespeeld op zondag 28 november, aanvang 14.00 uur op Sportpark Heggeakkers, Zwarteweg 4 in Groessen. Helaas voor de Basteom-supporters, ook dan nog zonder publiek.