Raad van Kerken Hengelo: Noaberviering september

Algemeen

HENGELO - De inhoud van de eerste Noaberviering na de zomerperiode is vastgesteld. De Raad van Kerken streeft er naar op eigentijdse wijze aan te sluiten bij een actueel thema. Urgenter dan ooit is het thema ‘eenzaamheid’. 

Door de coronacrisis is eenzaamheid onder alle doelgroepen toegenomen. De crisis laat zien wat echt van belang is in het leven. Er zijn, ook binnen de geloofsgemeenschappen, vele initiatieven opgekomen om naar elkaar om te zien. Daarnaast vraagt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober) aandacht voor eenzaamheid.
Reden voor de Raad van Kerken om het nieuwe seizoen te openen met een Noaberviering, waarin ontmoeting en verbinding centraal staat rondom het thema ‘eenzaamheid’. Een moeilijk onderwerp, want het gaat vaak om een gevoel dat in eenzelfde situatie voor iedereen verschillend kan zijn. Het roept vragen op als: Wat betekent eenzaamheid, hoe kunnen we het herkennen en wat kunnen we er aan doen?
Noabervieringen bestaan al sinds 2012 en zijn een uitvloeisel van een oecumenische kerkdienst met als thema ‘God is voelbaar waar mensen bruggen slaan en nieuwe wegen gaan’. Deze laagdrempelige themabijeenkomsten worden een keer per kwartaal georganiseerd en voorgegaan door vertegenwoordigers van de drie samenwerkende geloofsgemeenschappen in Hengelo.
Om alvast te noteren: zaterdag 11 september om 19.00 uur in het Willibrordhuus naast de Willibrorduskerk in Hengelo. Van harte welkom!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant