Omdat men dit jaar niet zoals gewoonlijk kon vogelschieten was besloten het vogelschieten naar de inwoners zelf te brengen via het ‘Vogelschieten on Tour’ Foto: Paul Harmelink.

Omdat men dit jaar niet zoals gewoonlijk kon vogelschieten was besloten het vogelschieten naar de inwoners zelf te brengen via het ‘Vogelschieten on Tour’ Foto: Paul Harmelink. 

Wichmond en Vierakker sluiten oergezellige alternatieve feestweek af

Algemeen

WICHMOND/VIERAKKER – Met dit jaar wederom een alternatief programma vierde Vierakker, Wichmond en Delden opnieuw een oergezellige Feestweek. Met veel bezoekers voor de activiteiten, prachtig versierde straten en vooral gezelligheid en saamhorigheid werd het 102-jarige bestaan van het Oranjécomite Vierakker-Wichmond gevierd.

De Feestweek begon zondag 22 augustus met een oecumenische dienst, gevolgd door de zeer goed bezochte oriënteringsrit, waarbij veel fietspuzzelaars hun hart konden ophalen maar ook veel fietsers het bij de lokale horeca toch te gezellig vonden om nog door te fietsen. De Feestweek ging hierna verder met speciaal voor de jeugd op vrijdag 27 augustus een Vossenjacht, waaraan veel kinderen maar ook veel vossen meededen. Kinderen konden in het dorp op zoek naar verklede personen en door te vragen letters ontfutselen om de puzzel op te lossen. Ook werden er spelletjes gedaan en hebben ruim 80 kinderen een erg leuke middag beleefd.

Versierde straten
Bijzonder mooi dit jaar waren de vele versierde en verlichte straten en buurten in en rondom Wichmond en Vierakker. Veel buurten en straten hadden zich ingespannen om door middel van licht, geluid, acteerwerk een thema uit te beelden. Van prachtig verlichte harten tot aan levende vogelverschrikkers en een levensgroot poppenkast, er was dan ook veel te zien en te beleven in en rondom Wichmond en Vierakker. Van alle deelnemende straten was een route samengesteld die zowel vrijdag- als zaterdagavond door zeer grote aantallen bezoekers bezocht werden. Een groot succes waar menigeen van genoten heeft. 

‘Vogelschieten on Tour’
Omdat men dit jaar niet zoals gewoonlijk kon vogelschieten was besloten het vogelschieten naar de inwoners zelf te brengen via het ‘Vogelschieten on Tour’. Hiervoor konden inwoners zich opgeven, waarna een indeling gemaakt werd en er op privé locatie veilig geschoten kon worden. Met trekker en wagen inclusief vogel werden de diverse buurten in Wichmond, Vierakker en Delden op zaterdag bezocht. Samen met bijbehorende feestelijke muziek, microfoon en geweren werd er met veel plezier geschoten door de 240 (!) deelnemers. Hoewel het op locatie was, gaf dit vogelschieten met het bijbehorende gezellige rumoer veel mensen wat gevoel van de Feestweek terug.

Prijsuitreiking
Op zondag 29 augustus stond de laatste activiteit op het programma: de grote prijsuitreiking op wielen. Hiervoor werden drie mooie oude auto’s versierd met oranje vlaggen en werden de prijswinnaars van de stratenversiering via een live-uitzending via Facebook bekend gemaakt. De stoet ging door de dorpen en landerijen en kwam uiteindelijk terecht bij de drie grote winnaars: HEKA, de Wogt en De Vogelzang. Met veel enthousiasme en gejuich werden de prijzen in ontvangst genomen waarbij De Vogelzang zich met een levensgrote beker ‘Mooiste straat van Wichmond en Vierakker 2021’ kon gaan noemen. Na deze feestelijke uitreiking werd er nog gezellig na geborreld en kwam een buitengewoon gezellige en feestelijke Feestweek weer ten einde waar door de gemeenschap erg van genoten is. Op naar volgend jaar, waarin we allemaal hopen weer een traditionele feestweek te mogen vieren.

Uitslagen
Uitslagen:
Oriënteringsrit: Alle onderstaande deelnemers hadden de volledig juiste code: Jitske Fransen, Nicole ten Damme, Philip Vaartjes, Greet Vaartjes, Marieke Vaartjes en Giel Vaartjes.
Versierde straten Wichmond en Vierakker: 1. De Vogelzang; 2. De Wogt; 3. HEKA; 4. alle andere deelnemers: Dorpsstraat. Lankhorsterstraat achter, Baron van der Heijdenlaan, Pierendiek, Hackforterweg en Rondom Ludger.

Verlichte straten. Foto: PR
Verlichte straten. Foto: PR
Prijsuitreiking van het vogelschieten. Foto: PR
Prijsuitreiking van het vogelschieten. Foto: PR
Ook kinderen genoten van de Feestweek. Foto: Paul Harmelink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant