RondomAutisme weer van start met activiteiten

Algemeen

DOETINCHEM/REGIO - De Stichting RondomAutisme heeft als doelstelling het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met autisme, hun mantelzorgers in de directe omgeving zoals ouders, partners en kinderen en verder van iedereen die professioneel of privé in aanraking komt met autisme. RondomAutisme organiseert activiteiten voor mensen met (of vermoeden van) autisme. Na een vakantieperiode staan er weer een aantal activiteiten op de agenda en wordt eraan gewerkt om het aanbod van activiteiten uit te breiden in de komende maand.

Poolen
Donderdag 9 september is er vanuit het RAS-Café een leuke activiteit. Je kan deze avond van 20.00 tot 21.00 uUR poolen bij Snooker Society, Walstraat 66 in Doetinchem. Om 19.45 uur wordt voor de deur verzameld. Na ontvangst door de vrijwilligers is er een korte uitleg. De kosten zijn 2 euro per persoon en drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden is gewenst. Mail info@rondomautisme.nl o.v.v. Poolen.

Het RAS-Café staat voor een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten door middel van gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen.

Bijpraten en spellen spelen
Op 18 september staat RAS op Zaterdag op het programma. Een activiteit voor iedere derde zaterdag van de maand. Van 13.30 tot 16.00 uur kan er worden bijgepraat en worden spelletjes gespeeld, zoals Scrabble, Monopoly of Triviant. Ook klaverjassen kan en als je zelf een leuk bordspel hebt, neem dat gerust mee! Deelname is gratis en er is koffie en thee. Ontvangst door de vrijwilligers van RondomAutisme in de hal van de Stadskamer, Raadhuisstraat 34 in Doetinchem. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@rondomautisme.nl o.v.v. RAS op ZA.

Ervaringsgroep en 
Partnergroep
Voor iedereen met (een vermoeden van) autisme, maar ook hun partners of ouders, organiseert RondomAutisme bijeenkomsten. Onder begeleiding van een ervaringsdeskundige worden er in acht bijeenkomsten gemeenschappelijke ervaringen en gevoelens en doelen met elkaar gedeeld. Je ontvangt steun van de groep en leert van elkaar. Ontwikkelen, ontmoeten en ontplooien vormen de sleutelbegrippen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen of kijken op de site.

Ontwikkelen, ontmoeten en ontplooien vormen de sleutelbegrippen

De activiteiten van RondomAutisme worden graag bezocht. Dit is wat de bezoekers er bijvoorbeeld over zeggen: “Omdat we onder elkaar zijn en over dingen kunnen praten waar we tegenaan lopen, wordt er een grote druk van ons afgenomen. We worden begrepen door de groep, iedereen heeft een eigen verhaal, maar staat vaak voor dezelfde problemen. Ook wordt er een stuk eenzaamheid weggenomen, we weten dat we er niet meer alleen voor staan, in de groep zijn er altijd mensen die je willen steunen.”


www.rondomautisme.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant