Het 'Team Henk' dat op verschillende manieren de Alpe d’Huez beklom, Foto: PR.

Het 'Team Henk' dat op verschillende manieren de Alpe d’Huez beklom, Foto: PR.


‘Team Henk’ haalt 8500 euro op voor Stichting Leukemie

Algemeen

Strijdkreet van Henk Kleine: ‘Opgeven kennen we niet’

RUURLO/VORDEN – Zoals elk jaar zijn er afgelopen week in Frankrijk verschillende sportprestaties geleverd. Maar één bepaalde soort sportprestatie sprong er toch wel bovenuit. Dat waren de activiteiten van het zogenaamde ‘Team Henk’. Op allerlei verschillende manieren werd door het team de Alpe d’Huez beklommen. Dit allemaal naar aanleiding van wat er begin 2021 gebeurde rondom Henk Kleine uit Vorden.

2021 start onrustig voor Henk Kleine. Na in de maand januari wat vage griep-klachten te hebben gehad, is in februari de levensbedreigende ziekte Acute Myeloïde Leukemie gediagnosticeerd. Een heftige chemokuur op een geïsoleerde afdeling volgde. Het ziekenhuis is nu Henk Kleine zijn gedwongen nieuwe thuis. De goedlachse boer is een bekende voor velen uit de omgeving Vorden en Ruurlo. Hij is geliefd onder vrienden en familie.
Sprekend is dan ook het initiatief van de kinderen van zijn partner Monique Wisseborn. Zij wilden Henk steunen door geld op te halen voor onderzoek naar leukemie en naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met leukemie (Leukemie stichting: https://www.leukemie.nl/). Daarom kwam het idee om mee te doen aan de Alpe D’Huzes 2021. De zin ‘Opgeven kennen we niet’ is namelijk al meerdere malen door Henk genoemd. Een perfect motto voor dit evenement dus. Helaas is de Alpe D’Huzes 2021 officieel niet doorgegaan. Daarom hadden de kinderen van Monique en aanhang bedacht om het concept van de Alpe D’Huzes zelf uit te voeren om op deze manier alsnog geld in te zamelen voor de Stichting Leukemie.

Uitmuntend
Uiteindelijk is Monique de Alpe d’Huez op donderdag 19 augustus een keer opgewandeld. Sabine deed de klim hardlopend. Marleen fietste vier keer omhoog. Ruben deed dat een keer hardlopend en een keer op de fiets. Xander beklom de berg op de fiets en Ivo fietste maar liefst zes keer omhoog. Deze uitmuntende prestaties waren niet mogelijk geweest zonder de zorgen van de kinderen van Henk. Dochter Kim en zoon Max Kleine hebben thuis namelijk voor de boerderij gezorgd en zijn bij Henk op bezoek gegaan in het ziekenhuis, zodat Monique mee naar Frankrijk kon gaan. Daarnaast hebben ook vele sponsoren bijgedragen aan het maken van mooie shirts, petjes, bidons en de reis en het verblijf.

Doneren
Ondertussen is er al ruim 8500 euro opgehaald en blijft de doneerpagina nog tot eind augustus open. Mocht men geïnspireerd zijn geraakt door de prestaties van deze toppers en meer willen zien van hun prestaties. Ga dan naar de Instagram- of Facebookpagina van ‘Team Henk’. Ook daar kan men een link vinden om een donatie te doen.


www.facebook.com/Team-Henk-107966191564655

/www.instagram.com/team.henk/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant