De krokus is een bron van stuifmeel voor hommel en honingbijtjes. Foto: Bijenstichting

De krokus is een bron van stuifmeel voor hommel en honingbijtjes. Foto: Bijenstichting

Bloembollenparade bij Bijen Educatiecentrum

Algemeen

VORDEN - Op zondag 12 september is de 6000 m2 grote demonstratietuin van het Bijen Educatiecentrum aan de Lindeseweg 2 in Vorden. in Vorden nog een laatste keer voor dit jaar geopend. In de tuin die al in herfstsfeer is gekomen, is het mogelijk de laatste aanplant tussen 11.00 en 15.00 uur nog eens goed te bekijken. Het is ook weer de tijd om bloembollen in de eigen tuin te planten. 

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, blauwe druifjes en sieruien plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals het sneeuwklokje en de krokus plant je in het najaar. Daarbij zijn bloeiende bloembollen één van de eerste voedselbronnen voor bijen in het voorjaar. Dus heel belangrijk! Jaap Molenaar, directeur van het Bijen Educatiecentrum, benadrukt de noodzaak van goede bloembollen voor de bijen. “Het is belangrijk dat de bloembollen gifvrij zijn opgekweekt, anders ‘voer’ je de bijen giftig stuifmeel! Wij verkopen al enkele jaren gifvrije bloembollen van Nederlandse kwekers die geschikt zijn voor bijen en hommels”, aldus Jaap. 

Op het terrein is een informatiestand met goede tips over het zaaien van bloembollen met uitleg welke bollen het meest geschikt zijn voor bijen. Je kunt direct bloembollen bestellen en meenemen. Naast bloembollen kun je dit jaar ook biologische vaste planten aanschaffen dankzij de nieuwe samenwerking met kwekerij Aaldering De Stek.
Doe mee met de speciale winactie! Laat je e-mailadres achter en maak kans op een Gardeners’ World bloembollenspecial met nog meer informatie over bloembollen. Uiteraard is het ook mogelijk om bijenboeken en andere ‘bijen’-artikelen te kopen en kun je voor alle bijenvragen bij het Bijen Educatiecentrum terecht.

Op zondag 12 september kan iedereen tijdens de openingstijden bestellingen ophalen die via de webshop zijn gekocht en ook nieuwe bloembollenpakketten kopen in de kraam. Kom bij voorkeur op de fiets naar de tuin.


www.bijenstichting.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant