Victor Steenman wint op de Red Bull Ring in Oostenrijk de IDM race Supersport 300. Foto: Henk Teerink

Steeman wint IDM race op de Red Bull Ring Oostenrijk

Algemeen

HENGELO/OOSTENRIJK - Victor Steeman gebruikte de vijfde ronde voor het Duitse Internationale Deutsche Meistershaft (IDM) Supersport 300 kampioenschap op de Red Bull Ring in Oostenrijk ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft van het wereldkampioenschap. Hamove-lid Steeman liet in de eerste race zien dat hij goed in vorm is, door de spannende wedstrijd op zijn naam te schrijven.

In de tweede race ging de coureur uit Lathum niet meer van start, omdat hij zijn volledige testprogramma had afgewerkt. De winst in deze race ging naar de Belg Luca De Vleeschauwer, die na een spectaculaire race met een kopgroep van achttien rijders als eerste de finishlijn passeerde.

Ook kwam Hamove-lid Rob Hartog in actie in de IDM Supersport 600 klasse. Hartog kampt praktische het volledig seizoen al met problemen met de voorkant van de motor en dat was op het Oostenrijkse circuit niet anders. In de race nam Hartog een gok om een slick achter te monteren, terwijl de overige rijders van start gingen op regenbanden. De baan droogde gedurende de race niet snel genoeg op, waardoor Hartog’s bandenkeuze niet goed uitpakte. In de slotfase wist Hartog nog wel de snelste raceronde te klokken op het moment dat de baan vrij goed was opgedroogd. Echter finishte Hartog slechts als dertiende. In de tweede race was de baan droog, maar ook in deze race kon Hartog niet het juiste vertrouwen met zijn motor vinden en finishte hij als negende.

De Supersport 600 wedstrijden werden gewonnen door de Fransman Valentin Debise en de Duitser Patrick Hobelsberger. In het hoofdnummer, de IDM Superbike 1000 klasse, ging de winst tweemaal naar de Duitser Florian Alt.