Afbeelding
Foto: PR

De voordelen van Jotun verf

Partnerbijdrage

Bent u op zoek naar de perfecte verfsoort om zowel binnen als buiten mee te schilderen? Jotun verf is in dat geval een duurzame verf die bekend staat om de uitstekende kwaliteit. Het merk komt oorspronkelijk uit Noorwegen, en heeft sindsdien naamsbekendheid opgebouwd voor de goede en onderhoudsarme verf. Wilt u meer weten over deze bijzondere verf, lees dan deze tekst of zoek in de zoekmachine op ‘Verf jotun‘. Benieuwd naar de voordelen van de Jotun verf? We zetten de pluspunten op een rij: 

De juiste samenstelling in de verf

Jotun heeft de beste kenmerken van traditionele verven op alkyd basis gecombineerd met moderne acrylaat verfsoorten. Hierdoor beschikt bijvoorbeeld de Demidekk verf over een verhouding van zestig procent alkyd en 40 procent acrylaat. Dit maakt de verf zowel elastisch als waterdampdoorlatend. Doordat de verf bovendien beschikt over een compacte molecuulstructuur, hecht de verf zich goed aan het oppervlak. De hoge mate van doorlatendheid van waterdamp heeft bovendien een positieve invloed op de uitstoot van koolwaterstoffen, wat een bijdrage levert aan een beter milieu. 

Het hout kan beter ademen

Hoe beter het hout kan ademen met de laag verf, des te langer de levensduur van het materiaal. Op het moment dat hout namelijk nat wordt door de regen, zet het materiaal uit. Zodra het weer opdroogt, krimpt het hout weer. Om ervoor te zorgen dat de verflagen lang meegaan, is het belangrijk dat dit meebeweegt en het hout niet volledig afsluit. Zo ontstaan er geen scheuren of onthechting van de verf. Jotun verf is specifiek hierop gecreëerd, om tegen alle weersomstandigheden bestand te zijn. 

De kleurvaste pigmenten in Jotun verf

Naast de elasticiteit beschikt Jotun verf over een hoge hoeveelheid aan vaste stof en kleurvaste pigmenten. Dit betekent dat de kleur en glans van de verf beter beschermd is tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Zo heeft u langer profijt van de verf. Ook betekent dit dat u minder vaak de oppervlakken hoeft te schilderen. Niet alleen bespaart u hiermee kosten, ook zorgt u er op deze wijze voor dat u het milieu minder hoeft te belasten. 

Jotun verf voor meer dan alleen hout

Velen denken bij Jotun verf enkel aan het schilderen op hout. Voor kozijnen, timmerwerk en andere houten producten die geverfd moeten worden is Jotun verf namelijk de perfecte beschermer. Het Noorse verfmerk heeft echter ook verf voor andere ondergronden, zoals beton en metaal. Wist u dat zelfs de Eiffeltoren bekleed is met een laag Jotun verf? Laat u inspireren door het veelzijdige kleurenpallet van Jotun verf en ervaar zelf het gemak van de kwaliteitsverf. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Verf4all.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden