Afbeelding

Heb je pijn onder de hiel of voetholte? Podotherapie Hermanns helpt!

Zorg

Het hielbeen is een groot, stevig bot met twee belangrijke functies; het dragen van het lichaamsgewicht tijdens het staan en het afwikkelen van de voet tijdens het lopen. Daarnaast is het een aanhechtingspunt voor een aantal enkelbanden en pezen in de voet. Aan de onderkant van de hiel zit een pees die ervoor zorgt dat de voetholte mooi in stand blijft. Wanneer een voet is doorgezakt of juist heel hol is, komt er teveel trekkracht op de pees te staan en zal men pijnklachten ervaren onder de hiel en/of onder de voetholte. 

Vooral na lang zitten en na het slapen, ervaart men deze pijnklachten bij het staan en lopen. Indien er niets aan deze klachten gedaan wordt, kan de pijn zelfs de hele dag aanhouden. Dit is vaak makkelijk te verhelpen door spierversterkende oefeningen in combinatie met steunzolen of juist door rust te nemen.

Podotherapie is vrij toegankelijk, wat wil zeggen dat u een afspraak kunt maken zonder verwijzing van een arts of medisch specialist. 

Afspraak maken?
Wilt u graag meer informatie en/of een afspraak maken met een van onze podotherapeuten? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij u in de buurt via onze website of bel naar 085 053 00 33. Onze medewerkers staan van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur voor u klaar. 

Bij u in de regio zitten wij o.a. gevestigd in:
Winterswijk, Lichtenvoorde, Dinxperlo, Doetinchem, ‘s-Heerenberg, Steenderen, Zutphen, Duiven, Deventer, Borculo, Zevenaar, Zelhem en Groenlo. Scan de QR-code om de dichtstbijzijnde locatie bij u in de buurt te zoeken.

Website: www.podotherapiehermanns.nl
E-mail: info@depodo.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Podotherapie Hermanns. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden