Brandweerpost Steenderen. Foto: PR
Brandweerpost Steenderen. Foto: PR

Brandweerposten in Bronckhorst zoeken collega’s

Zorg

Inloopavond 23 mei

BRONCKHORST - De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Belangstelling in een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30 tot 22.00 uur. De brandweer beantwoordt alle vragen en het is mogelijk alvast aan de slag te gaan tijdens een oefening. Aanmelden via de websites van de brandweerposten: brandweerhengelo-gl.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl.

Echt iets betekenen voor de inwoners van Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem? Inwoners van die plaatsen, maar ook mensen (m/v) die overdag in deze vier plaatsen werken zijn welkom. De brandweerlieden vertellen graag meer over de werkzaamheden en beantwoorden vragen. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen, maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verleent men hulp. 

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem zoeken vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ook wie overdag slechts enkele uren beschikbaar is (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), wordt van harte uitgenodigd te reageren.

Wat biedt de brandweer
“Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.”, zo laat men weten.

De vrijwilligers van brandweer Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben zij versterking nodig!

Wat vraagt de brandweer
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. “Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Hengelo, Steenderen, Vorden of Zelhem woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.”

Brandweerpost Vorden. Foto: PR
Brandweerpost Hengelo. Foto: PR
Brandweerpost Zelhem. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden