Afbeelding

De gezondheidsvoordelen van eten dat licht verteerbaar is

XInterviews & Achtergrond

Je wist vast al dat de gezondheid van jouw darmen in verband staat met jouw immuunsysteem. Het is dus niet verwonderlijk dat het eten van de juiste voeding voor jouw darmen een grote impact op je gezondheid heeft. Daaronder kan bijvoorbeeld licht verteerbaar eten geschaard worden.

Het eten van licht verteerbare voeding kan immers de darmflora in positieve zin beïnvloeden. Dit type voeding bevat weinig tot geen vezels en belast de darmen van veel mensen in mindere mate. Daardoor kunnen gezonde voedingsstoffen beter en sneller door jouw darmen opgenomen worden.

De combinatie van licht verteerbaar eten en supplementen kopen 

Naast het nuttigen van eten dat licht verteerbaar is, kunnen er bepaalde supplementen aan jouw dieet toegevoegd worden om jouw darmflora een handje te helpen. Is supplementen kopen ter verbetering van jouw darmen iets wat je overweegt? Dan is het raadzaam om bijvoorbeeld te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig probioticum.

Hoogwaardige probiotica bevatten namelijk tal van goede bacteriën die jouw darmen nodig hebben om naar behoren te kunnen functioneren. Wanneer er immers een disbalans in jouw darmflora is en de slechte bacteriën de overhand hebben, kan het zo zijn dat de essentiële voedingsstoffen (zoals vitaminen en mineralen) minder goed door jouw lichaam opgenomen kunnen worden.

Het kopen van supplementen die als een probioticum aangemerkt kunnen worden, zullen dit naar alle waarschijnlijkheid voorkomen. Nu je weet welk type supplement geschikt is om jouw darmen gezond te houden, gaan we onderstaand in op veelvoorkomende licht verteerbare voedingssoorten.

Zoals eerder beschreven, is licht verteerbaar eten vezelarm. Daardoor kan het eenvoudiger door jouw lichaam verteerd worden. Wil je jouw dieet verrijken met vezelarme voeding? Dan kun je jezelf focussen op de volgende voedingsmiddelen: Wit brood, melkproducten, vlees, witte rijst, gestoomde vis en appelmoes. Wanneer het aankomt op groenten en fruit, kan er gekozen worden voor zacht fruit zonder pitjes, courgettes, komkommers, sla, groenen bonen, spinazie en wortelen.

Tegelijkertijd zijn er logischerwijs voedingsmiddelen die ontraden worden als je een vezelarm dieet wilt volgen. Daarbij kun je denken aan bonen, erwten, noten en zaden, alle gedroogde vruchten, popcorn, tempeh, gefrituurde voeding, peulvruchten en erg pittig of zuur voedsel. Het is raadzaam om contact op te nemen met een diëtist alvorens je jouw dieet radicaal aanpast. Diegene kan namelijk jouw persoonlijke situatie in kaart brengen.

Meer info over voeding en supplementen op www.supplementen.nl 

Daarnaast kan een betere darmgezondheid bereikt worden door jezelf te wenden tot tal van andere voedingsmiddelen en supplementen. Ben je benieuwd welke voedingsmiddelen en supplementen dit zijn? Je leest er meer over op www.supplementen.nl. Op deze website worden veel gezondheidsgerelateerde artikelen geplaatst die kosteloos te lezen zijn.

Zo komt er onder andere op Supplementen.nl aan bod welke voedingsmiddelen van nature veel probiotica bevatten en welke supplementen - naast probiotica supplementen - jouw darmflora kunnen verbeteren. Kortom, naast eten dat licht verteerbaar is, zijn er veel andere manieren die je in jouw dagelijkse leven kunt implementeren om jouw darmgezondheid, en daarmee jouw immuunsysteem, te versterken.

Dit artikel wordt u aangeboden door www.supplementen.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden